Viure, morir i nàixer a Gaza

Posted on setembre 19, 2014 
Filed Under fotografia, publicacions

gaza_david_segarra

Via twitter es posa en contacte amb nosaltres David Segarra per demanar-nos col·laboració en la difusió de la campanya de micromecenatge a Verkami que pretén fer possible un projecte que omple d’il·lusió els seus responsables: Viure, morir i nàixer a Gaza. Tal i com expliquen, es tracta d’un llibre molt especial que recull un centenar de fotografies sobre els miracles quotidians que aquest documentalista valencià ha viscut enmig de la tragèdia de Gaza: la capacitat de viure, d’estimar, de resistir, de crear bellesa i de sobreviure enmig de l’horror.

Les fotografies van acompanyades de poemes d’autors de la nostra Mediterrània. Versos de casa nostra, andalusins, palestins, andalusos, francesos, turcs, romans i grecs acompanyats de pedaços de relats i informacions poc conegudes que David va descobrir a Gaza i que conformen un mosaic històries d’amor i guerra. David Segarra va iniciar aquest projecte el 2009 quan va estar tres dies a Gaza i va ser expulsat per les pressions d’Egipte. El va continuar construint el 2010 quan va salpar amb la Flotilla de la Llibertat i va passar tres dies a les presons d’Israel. I l’ha acabat de bastir enguany, quan va poder esquivar tots els obstacles i va conviure tres llargs mesos amb la gent de Gaza. L’última setmana que hi va ser, com sabeu, va començar la darrera i brutal operació militar contra els palestins.

David Segarra (València, 1976) és periodista i documentalista. Durant molts anys va ser dissenyador gràfic de moviments socials i marques com Partisano o grups com Obrint Pas. L’any 2000 va participar en la fundació del periòdic independent L’Avanç. Sis anys després va partir a Veneçuela on ha viscut molts anys i ha dirigit i produït una quarantena de reportatges, documentals i videoclips amb Guarataro Films i Causa. Al 2010 va ser un dels tripulants de la Flotilla de la Llibertat. Sobre aquesta experiència va fer el documental Foc sobre el Màrmara [finestra ull].

Estem doncs davant d’un material ric i suggerent per explicar a les aules un conflcite que necessita ser explicat.

Comentaris

One Response to “Viure, morir i nàixer a Gaza”

  1. De València a Gaza, fotografies de David Segarra : 400 colps on octubre 4th, 2016 9:28 am

    [...] curs passat ja ens vàrem fer resó d’una publicació força interessant per conéixer de més a prop una d’aquelles [...]

Leave a Reply