Participarem al curs ‘El curtmetratge, un projecte integrador’

Posted on setembre 17, 2014 
Filed Under cinema, educació, formació

rodatge_curt

Pilar Cervera, responsable de la secció audiovisual del CEFIRE de Torrent, ens va convidar arran la nostra particiàció en la Jornada: innovació educativa i recursos digitals celebrada el juny passat, a formar part de l’equip docent responsable del curs El curtmetratge: un projecte integrador. Recursos metodològics i técnics. Es tracta d’una suggerent proposta per aquell professorat poc familiaritzat amb aquestos projectes però amb interés per l’audiovisual en general i amb ganes per poder rodar un curtmetratge amb el seu alumnat.

El curs que es desenvoluparà en quatre sessions de 3 hores, serà un recorregut en clau d’aproximació teòrico-pràctica, a les diferents fases del procés d’un curtmetratge. Aquestes seran explicades per Sílvia López (Educació plàstica i visual · IES La Serranía, Chelva) en la primera sessió amb especial atenció per la generació d’idees, la seua traducció en format guió i els diferents aspectes de la preparació-preproducció. En les dues següents sessions Josep Antón (CEIP San Juan de Ribera, Burjassot) i Jordi Orts (400 colps admin), guiaran el professorat en la planificació i rodatge d’allò escrit prèviament amb pautes i premises necessàries per un òptim rodatge (l’eix, la no linealitat temporal d’un rodatge, consideracions de recursos…). A més, en la tercera sessió, s’inclourà un temps per acostar als participants a pràctiques audiovisuals més lleugeres i immediates però ben efectives i interessants per treballar amb l’alumnat. D’aquesta manera, aquells mestres que consideren inicialment el curtmetratge com una tasca ingent, bé podran disposar d’altres pràctiques més accesibles com a inici de futurs projectes audiovisuals més complexos. Finalment Maria Torromé s’encarregarà de la fase d’edició en la qual els participants es podran familiaritzar amb programari lliure d’edició i amb altres eines de muntatge d’imatge, música, crèdits, per tal de donar forma final a la producció.

A més, una part de la formació teòrica es desenvoluparà en sessions on-line mitjanánt la plataforma moodle. Actualment la inscripció està tancada i el curs (codi 14TO70IN111) es troba en fase de confirmació fins el proper dimecres 24 de setembre però si voleu algun detall més podeu consultar a http://cefire.edu.gva.es/sfp/index.php?seccion=edicion&id=3061669. Per últim, no està de més recordar com a referència ben vàlida aquell interessant article que la nostra companya Pilar Alfonso (IES Faustí Barberà, Alquàs) va escriure com a elogi del curtmetratge com a eina didàctica, en clau de diàleg amb les consideracions controvertides d’Alain Bergala en el seu magnífic La hipòtesi del cinema.

Comentaris

7 Responses to “Participarem al curs ‘El curtmetratge, un projecte integrador’”

 1. JOSEP ARBIOL on setembre 17th, 2014 11:37 pm

  Me n’alegre de veure-vos tan atrafegats. Molt bona pinta té la proposta

 2. Paco Raga on setembre 18th, 2014 12:02 pm

  Ara, supose que saps perquè, em ve a la memòria aquella còpia que ens deixa la mare de les bessonetes de Benacacira… Li la retornàrem? Una abraçada.

 3. 50 anys de Mafalda : 400 colps on setembre 29th, 2014 11:03 pm

  [...] però és mirada, enquadrament, síntesi narrativa, guió… Hui també hem començat el curs El curtemtratge, un projecte integrador en el qual participarem en la docència i en què esperem continuar fent xarxa entre aquells que [...]

 4. Taller on-line de micronarratives audiovisuals : 400 colps on octubre 11th, 2014 10:39 am

  [...] ja ho hem comentat, participarem com a docents al curs que ja ha començat al Cefire de Torrent, El curtmetratge, un projecte integrador Dilluns, junt amb Josep Antón, facilitarem al professorat/alumnat pautes per optimitzar el rodatge [...]

 5. Concurs de vídeos virals Europass 2014 : 400 colps on octubre 14th, 2014 9:06 am

  [...] segona sessió del curs El curtmetratge, un projecte integrador ha anat més que bé. Josep Antón CEIP San Juan de Ribera, Burjassot) ha contat la seua [...]

 6. The Empire Strikes Back Uncut : 400 colps on octubre 17th, 2014 12:20 am

  [...] i en el marc del curs El curtmetratge, un projecte integrador férem la segona sessió en la qual dedicàrem un temps a presentar altres pràctiques audiovisuals [...]

 7. El superheroi : 400 colps on octubre 22nd, 2014 5:58 pm

  [...] i recursos digitals celebrada el juny passat i ara recentment hem compartit tasca docent al curs El curtmetratge, un projecte integrador. Més enllà de la complicitat immediata i els interessos compartits, hem pogut conéixer la seua [...]

Leave a Reply