Cinema’s cool

Posted on setembre 15, 2014 
Filed Under cinema, educació, recursos

cinemascool

Divendres vàrem tenir l’ocasió d’escoltar a Andreu Escrivà que ens va presentar el projecte Cinema’s Cool. Ens interessava conéixer de primera ma una proposta que és situa en aquell espai que nosaltres identifiquem com a el nostre ecosistema natural: la intersecció entre el cinema i l’educació. Cinema’s cool és una iniciativa que pretén acostar el cinema als escolars valencians. El pun de partença és entendre l’audiovisual com a vehicle d’ensenyament, de visió de món i de transmissió de cultura. Però no qualsevol cinema. La vocació d’aquest programa escolar no és programar els títols de caràcter infantil o juvenil que esguiten la cartellera d’estrena. Es pensa en films que complementen el treball educatiu i pedagògic que els mestres i professors realitzen en les aules. Per això, a més de la projecció s’adjuntarà una guia didàctica de cada pel·lícula que amplificarà l’alcanç de les possibilitats de treball pedagògic. Aquestes s’ofereixen en valencià, castellà i en anglés.

Cinema’s cool ofereix una extensa llista de títols considerant les diverses edats que integren el sistema educatiu valencià (Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat/Cicles formatius) i atenent als continguts curriculars impartits als diefrents nivells. Així i tot, en tindre accés a més pel·lícules, Cinema’s cool pot atendre sol·licituds de projeccions d’uns altres títols a petició dels docents. Els objectius pilars del projecte són: entendre l’audiovisual, complementar els continguts de l’aula amb l’audiovisual, el goig del cinema en sales i afavorir una doble consciència crítica dels estudiants per mitjà de l’audiovisual amb l’abordatge de temes com les relacions, la diversitat cultural, els aspectes històrics, el coneiximent del medi natural, etc aspirant a generar punts de vista propis front als missatges que els mèdia o unes altres vies d’informació generen a diari.

Podem ser crítics amb algun aspecte de la proposta com que encara no tenen resolta la modalitat en versió original i en valencià (les pel·lícules es passen en castellà). D’altra banda ja sabeu que no ens alineem en una visió excessivament pedagogicista de la introducció del cinema a l’escola. Però desitgem que el projecte evolucione de manera positiva doncs pensem que n’és un recurs més i que sempre cal celebrar el cinema.

http://www.cinemascool.com
@cinemascool

Comentaris

Leave a Reply