400 colps a FilmEd Learning Experiences ’14

Posted on juny 12, 2014 
Filed Under altres, educació, formació

filmoteca_catalunya

Doncs el treball continua donant fruits i tal com deiem a l’apunt anterior, la xarxa col·laborativa s’estén i ens proporciona moments de gran satisfacció. Hui, estem convidats a presentar 400 colps i la nostra pràctica pedagògica amb l’audiovisual, a FilmEd Learning Experience 2014. Serà a les 15.00 h. a la Filmoteca de Catalunya en Barcelona [imatge] i en mig d’un programa ben interessant amb xarrades i presentacions d’unes 100 propostes didàctiques d’arreu de l’estat i d’Europa.

La trobada, organitzada conjuntament pel projecte FilmEd i la Filmoteca de Catalunya, i recolzat pel Gabinet de Comunicació i Educació (UAB), reunirà les experiències d’alfabetització de cinema i audiovisuals pràctiques desenvolupades al llarg dels anys a les escoles europees. El seu principal objectiu és compartir experiències, discutir estratègies i crear i desenvolupar vincles de cooperació internacional. Experts, pedagogs, mestres, educadors, professionals de cinema i televisió de tot el món es reuniran al taller, que informarà sobre 100 estudis i iniciatives adoptades a Europa i a la resta dels continents de casos dels coneixements cinematogràfics.

Totes aquestes accions s’inclouen en el projecte FilmEd en el marc del programa de finançament de set anys per als sectors cultural i creatiu anomenat Europa Creativa. De fet, aquest nou programa de la Comissió Europea ha donat una atenció particular en els seus objectius a l’alfabetització cinematogràfica. L’alfabetització cinematogràfica, com a subconjunt de l’alfabetització mediàtica, està destinada a proporcionar, en particular entre els joves europeus, una major consciència i coneixement sobre el nostre patrimoni cinematogràfic; augmentar l’interès en les pel·lícules europees recents i pel·lícules de patrimoni; promoure l’adquisició d’habilitats de producció i creativitat dels mitjans audiovisuals; comprendre la importància del dret d’autor des de la perspectiva dels consumidors i els creadors de contingut. En aquest sentit, l’objectiu general del projecte FilmEd és proporcionar un estudi amb dades fiables sobre la situació de l’ús educatiu d’audiovisuals contingut a les escoles i, en particular, precisant els obstacles i les bones pràctiques en el camp, tenint en compte tres punts de vista: l’educació, la legal, i la relació amb la indústria cinematogràfica.

Mitjans i Cinema Alfabetització poden contribuir a capacitar les persones per exercir decisions més informades en el mercat audiovisual i millor reaccionar i adaptar-se als reptes de la societat de la informació. No només això, sinó que, els mitjans de comunicació i l’alfabetització de cinema tenen també un paper en l’enfortiment d’un sector audiovisual fort i innovador a Europa.

Comentaris

One Response to “400 colps a FilmEd Learning Experiences ’14”

  1. Catacombes de París : 400 colps on juny 16th, 2014 10:03 am

    [...] pas per la FilmEd 2014 sigué molt estimulant però junt a altres circunstàncies, ben esgotador. Tenim pendent -hi ha qui [...]

Leave a Reply