Audiovisual Pare Català

Posted on juny 11, 2014 
Filed Under cinema, educació

comissio_pare_catala

Ara que estem a punt de presentar 400 colps a les FilmEd Learning Experience 2014, rescatem aquella idea que farem servir a la presentació, de que si alguna cosa ens ha permés 400 colps ha sigut amplificar l’alcanç de les nostres accions pedagògiques i generar una xarxa col·laborativa en la qual hem tingut l’oportunitat de conéixer companys i companyes ben interessants amb qui compartir idees i projectes. I un dels casos més recents i gratificants és el de Raquel Zapater i per extensió la Comissió Audiovisual del CEIP Pare Català de València. Raquel es va posar en contacte amb nosaltres allà pel novembre interessada en els processos d’implantació de l’alfabetització audiovisual a les diferents etapes educatives. Nosaltres li vàrem explicar la nostra experiència un tant allunyada de la seua demanda però la trobada va servir per generar idees i pensem que va motivar a continuar amb el treball. Ara, Raquel ens torna a escriure per contar-nos que efectivament el treball va endavant. Que continuen investigant i que han portat ja a terme diferents accions. Nosaltres li vàrem proposar que feren servir 400 colps com a plataforma per anar registrant i mostrant el treball però han fet una cosa millor, crear el seu blog.

Aquest blog, Audiovisual Pare Català, és part del projecte de la Comissió Audiovisual del CEIP Pare Català de València. Una comissió que naix de la voluntat i compromís d’un grup de pares i docents per col.laborar amb el centre escolar en la introducció de l’Aprenentatge Audiovisual. El bloc que ara arranquem vol ser un espai obert a docents, alumnes i famílies del centre escolar al voltant de les novetats, els esdeveniments i recursos que dinamitzem esta formació i aprenentatge. També un lloc on qualsevol pot informar-se sobre totes les propostes que naixen d’esta comissió i, com no, participar i sumar-se a elles.
Però, per què naixem? Què pretenem en esta comissió? Quins són els nostres objectius?

La realitat
Els videojocs, la publicitat, la televisió, Internet, el cine, els mòbils…l’exposició dels menors als productes audiovisuals, mitjançant diferents canals és constant i cal ser conscients que esta exposició, vulguem o no, els forma i educa, imposa i crea la seua visió i opinió del món en què viuen. El llenguatge audiovisual imposa discursos, valors i ideologies.

Què fem davant d’aquesta realitat?
Com a grup de pares i docents del centre considerem imprescindible ensenyar i oferir als menors, com més prompte millor, els coneixements i les ferramentes bàsiques perquè aprenguen a llegir i desxifrar este llenguatge, perquè aprenguen també a crear imatges per a desmitificar estos mitjans. Per esta raó ens hem organitzat en una comissió que vol col.laborar amb el centre per a introduir una nova àrea d’estudi, l’audiovisual. I amb ella ens comprometem a participar activament.
Creguem, amb sinceritat, que potenciar l’estudi i els coneixements dels nostres fills respecte d’este llenguatge audiovisual, el més poderós, universal i influent, és molt positiu per a ells.

Amb quin objectiu?
Esta proposta que fem pública té un objectiu clar: ajudar els nostres menuts a ser espectadors, consumidors i ciutadans autònoms, amb sentit crític, capaços d’interpretar, analitzar i debatre sense por ni complexos la realitat que els envolta.
En definitiva, ajudar-los en el procés d’aprenentatge per a convertir-se en ciutadans amb criteri; ciutadans més formats i, per tant, ciutadans més lliures.

Membres:
Fernanda Soriano. Llicenciada en Dret. DEA en Dret i Sociologia.
Andrés Jerez Ponce. Motion Grapher.
Alicia Arcís Villanueva. Dissenyadora, llicenciada en Belles Arts.
Raquel Zapater. Llicenciada en Comunicació Audiovisual. Tècnic de biblioteca i documentació del Centre de Documentació de l’IVAC (La Filmoteca).
Victòria Maso Reig. Periodista.
Guillermo García Ruiz. Tècnic comercial VITELSA.
Germán Segura de León. Dissenyador, llicenciat en Física.
Paco Sánchez. Professor del Departament de Psicològia Social de la UV
Beatriz Ramírez. Enginyera de Telecomunicacions.

http://audiovisualparecatala.blogspot.com.es/

Comentaris

Leave a Reply