Començar a lo gran

Posted on juny 9, 2014 
Filed Under fotografia

great_picture

No és la primera vegada que referenciem el bolg de fotografia Twisted Sifter. Especialitzat en fotografia és una de les publicacions de referència pel que fa a imatges espectaculars i el passat mes de maig publicava un apunt sobre la imatge més gran del món. La Gran Imatge mesura 32,6 x 9,5 metres i té el rècord mundial Guinness per la major fotografia d’impressió mai realitzada. La càmera amb què es va fer també ostenta el rècord de ser la més gran del món.

Aquesta fotografia única va ser feta el 2006 per un grup de sis artistes -Jerry Burchfield, Mark Chamberlain, Jacques Garnier, Rob Johnson, Douglas McCulloh, i Clayton Spada- juntament amb centenars de voluntaris. Van transformar un hangar abandonat en una càmera fosca gegant omplint i segellant l’interior de la llum exterior. Un forat d’agulla, d’una mica menys de 0.635 cm de diàmetre va tenir el seu epicentre entre les portes de l’hangar de metall per servir com a obertura de la càmera. En front, una peça perfecta de tela de mussolina es va fer sensible a la llum mitjançant el recobriment amb 80 litres de gelatina d’argent i després penjat del sostre a una distància de 24 m.

L’hangar-càmera va gravar una imatge panoràmica d’allò que estava a l’altra banda de la porta mitjançant el principi centenari de la cambra fosca o càmera estenopeica. La impressió de la imatge negativa opaca va ser revelada per 80 voluntaris durant cinc hores en una cubeta lona d’una piscina de vinil, de la mida d’una piscina olímpica. Finalment, la fotografia va ser rentada utilitzant mànegues connectades a dues boques d’incendi.

Amb aquesta imatge i ara que el curs és a poc d’acabar, vos animem a començar la setmana a lo gran.

great_picture_2

http://twistedsifter.com/2014/05/worlds-largest-photo-taken-with-worlds-largest-camera/

Comentaris

Leave a Reply