El vídeo abduït

Posted on abril 4, 2014 
Filed Under cinema, formació, xarrades

susana_blas

L’EACC · Espai d’Art Contemporani de Castelló organitza aqesuta conferència que, a càrrec de Susana Blas, permetrà escoltar i compartir algunes reflexions sobre propostes audiovisuals en la creació contemporània. Diluïdes les fronteres entre productor i receptor, el vídeo és hui un material (o potser una ferramenta, una tècnica, un gènere?) esvarós i diluït, alhora que omnipresent i quotidià. Es repassaran alguns dels usos que els artistes fan d’aquest mitjà en l’actualitat: la peça clàssica audiovisual (deutora del cinema o del videoart clàssic), la no-ficció, el vídeo-arxiu, el documental experimental i el fals documental; i altres extensions videogràfiques (vídeo domèstic, vídeo relacional, contaminacions amb la publicitat creativa).

Susana Blas Brunel (Madrid, 1969) és historiadora de l’art contemporani, especialitzada en creació audiovisual i qüestions de gènere. És redactora de l’espai cultural de televisió Metrópolis (TVE2).
Escriu en distintes publicacions sobre vídeo i feminisme, qüestions de gènere i art actual; ha impartit classes, tallers i conferències sobre estes matèries. Ha comissariat innombrables cicles i exposicions sobre videoart.
Des de febrer de 2004 programa regularment videoart en La Casa Encendida en la secció Videomix, i des de 2011 comissaria la marató de vídeo MAV, dins del Festival Miradas de Mujeres, que en 2014 presentarà la seua tercera edició. En l’àmbit internacional ha itinerat alguns dels projectes esmentats, i n’ha concebut d’altres específicament.

Horari: 20.00 h. Entrada lliure fins a cobrir aforament.

Comentaris

Leave a Reply