Radical democracy: video challenge

Posted on abril 5, 2014 
Filed Under concursos, educació, video

radical_democracy

De nou una proposta que pot ser integrada per a treballar a diferents àrees de secundària. De nou, pel mig, el col·lectiu Zemos98 que articulen les iniciatives de caràcter social-pedagògic-audiovisual més suggerents a nivell estatal i com podeu veure també europeu. Queda poc tems per participar-hi però prengueu nota. Ens conten que en tenim prou fer una passejada pels parcs, els bars o els cada vegada més nombrosos espais de trànsit a les ciutats , per percebre un desencant generalitzat. Molt sovint, aquest desencís es troba deslocalitzat, no som capaços d’identificar els motius que el produeixen. Altres vegades es concentra en sectors de la població assenyalats des dels mitjans de comunicació i les institucions. En poques ocasions som capaços de posar-li un nom a aquest tedi, identificar-lo i subvertir des de pràctiques que generen empoderamientos de la ciutadania.

La convocatòria de vídeo Radical Democracy es converteix llavors en un espai des del qual produir pensament crític, visions d’una nova Europa. Una que es pensa en comú lluny dels espais de representació mediàtics, de les institucions que generen aïllament social, dels governs que ens volen en soledat. La recepció de vídeos s’obre a històries de persones que treballen per construir espais més habitables, a pràctiques col·lectives emancipadores, a organitzacions que generen riquesa cultural o cohesió social, o records que produeixen noves formes de percebre Europa.

Hi ha quatre categories en què pots participar: Failections, Local Heroes, Time Capsule i Europe Remapped. Pots trobar més informació sobre cadascuna d’elles i sobre les bases generals de la convocatòria a la pàgina de Radical Democracy.

Si vos ve de gust participar, podeu enviar més d’un dels vostres vídeos, sempre que estiguen produïts en els dos últims anys, tinguen una durada entre els tres i els cinc minuts i compten amb subtítols en anglès. Un jurat professional decidirà els cinc guanyadors i cadascun d’ells rebrà un premi de 2500 €. Les cinc mencions especials rebran 1.000 € cadascuna. La data límit per enviar vídeos és el dia 13 d’abril, així que si estàs interessada, no ho deixes passar, queda poc temps!

I si necessiteu inspiració, podeu veure alguns vídeos a la webEsperem que siga del vostre interès la convocatòria, i si esteu dubtant si enviar alguna cosa o no, penseu que totes les històries sumen i cap és prescindible.

http://challenge.docnextnetwork.org/

Comentaris

Leave a Reply