La barra sonora: nova temporada

Posted on novembre 22, 2013 
Filed Under televisió, video

El tancament inminent de RTVV és sense dubte una mala notícia. Especialment perquè respon a un intencionada estratègia de saqueig de caràcter partidista i particular en l’extrem oposat de la concepció dels mitjans audiovisuals públics com a servei de qualitat i valedors de la cultura d’un poble. Però més enllà d’aquest fet, hi ha vida i tot un showcase audiovisual valencià molt més ample i de qualitat del que es puga pensar. I com a mostra, la genial proposta mediàtica de La Barra Sonora (Bocabadats Mèdia) que acaba de posar en xarxa la seua segona temporada. La Barra Sonora és un espai on conèixer el panorama musical valencià del moment. Al centre de la plataforma trobem un format audiovisual que barreja entrevistes, reportatges i actuacions en acústic de grups valencians. L’esquema d’aquest format és senzill: dos grups de música es troben en un bar de la ciutat i conversen entre ells, donant peu a una entrevista íntima i personal entre els músics.

Durant l’entrevista s’introdueix un xicotet reportatge d’algun tema que tinga a veure amb la música i la cultura valenciana. Acaba sempre amb un acústic que els dos grups interpreten junts, buscant la improvisació i l’espontaneïtat. Aquest format permet que els músics intercanvien idees noves i punts de vista diferents sobre la música, apropant a l’espectador les anècdotes que formen part de la seva experiència personal.

Per tornar amb el primer programa de la segona temporada de La Barra Sonora han comptat amb la presència d’Orxata Sound System i VLC Elektrik Jazz Collective, a més de la col·laboració en forma de sorpresa per part de Macondo i Josep Deltoro. Salsa agredolça, bubbles, autoimplosió i molta música en un primer capítol que gira al voltant de l’autogestió musical. Per aquesta trobada, es va escollir un ambient nou: el restaurant Mey Chen de Benimaclet.

Per cert, que estem més que agraïts a l’equip que fa possible La Barra Sonora per incloure 400 colps com mitjà col·laborador en la difusió, en la seua secció press.

http://www.labarrasonora.com  |  #LaBarraSonora@LaBarraSonora

Comentaris

Leave a Reply