Concurs de Clipmetratges de Mans Unides

Posted on novembre 18, 2013 
Filed Under cinema, concursos, video

Print

Obrim la setmana amb una d’aquelles propostes que sempre ens interessen perquè pensem podem motivar el treball de vídeocreacó als instituts en el marc per exemple de l’acció tutorial. El passat 17 d’octubre es va iniciar la V edició del Concurs de clipmetratges de Mans Unides, una activitat d’educació per al desenvolupament que consisteix en la creació de vídeos d’1 minut per a explicar el teu punt de vista al voltant de diferents problemàtiques del món actual. Aquest any el tema que es proposa reflexionar i treballar a l’aula és “El desafiament de la fam al món”, dividit en tres subtemes: Agricultura familiar, consum responsable i volatilitat dels preus.

Un clipmetratge és un vídeo d’un minut de durada. Pot ser de qualsevol format, gènere, tècnica, dibuixos animats, stop motion, documental, entrevistes, ficció, comèdia… fins i tot musicals! El concurs per a la categoria escoles consisteix a elaborar a classe, guiats pel professorat, clipmetratges sobre la temàtica proposada i pujar-los a la web del concurs. L’activitat pretén també fomentar el treball en equip i es presenta com una manera engrescadora i participativa d’aprendre. A més, es posa a disposició del professorat tot tipus de materials i documentació.

El tema de la V edició és l desafiament de la fam al món . El concurs va del 17 d’octubre de 2013, Dia Internacional per a l’ Eradicació de la Pobresa, fins el 28 de febrer de 2014. Durant aquests quatre mesos es proposen els següents subtemes: Agricultura familiar, la base sobre la qual es desenvolupen les comunitats Rurals a gran part del món i Pilar fonamental del desenvolupament integral de les nacions; Consum responsable, necessitem consumir tot el que se’ns ofereix? Sabem de què està fet el que consumim? Sabem qui el produeix? i Volatilitat dels preus, tractar la producció agrícola i els aliments com derivats financers fa que els mercats de matèries primeres alimentàries resultin cada vegada més atractius per als especuladors financers. Podeu consultar amb detall les bases a la web del concurs i no dubteu si participeu, en fer-nos arribar els vostres comntaris sobre la tasca que pugau fer.

http://www.clipmetrajesmanosunidas.org/

Comentaris

Leave a Reply