Cinema en valencià a Benimaclet

Posted on gener 31, 2013 
Filed Under cinema

cinema_musicalbeni

El Musical de Benimaclet va néixer entre d’altres amb la idea de recuperar l’esperit dels vells ateneus de poble, veritable centre de reunió i debat dels veïns. I el cinema esdevé sense dubte un element d’interés al voltant del qual és fàcil articular aquesta pretensió. Així, han organitzat un cicle ben interessant de projeccions de cinema en valencià. Aquestes tenen lloc cada dimecres a les 19.30 hores amb entrada lliure i capacitat limitada. Per al proper dimecres 6 de febrer el títol proposat és A Roma amb amor (Woody Allen, 2012). Quatre històries independents amb un escenari comú: la ciutat de Roma. A la primera, un matrimoni americà (Woody Allen i Judy Davis) viatja a Itàlia per conèixer la família del promés de la seua filla. A la segona, un italià (Roberto Benigni) és confós amb una estrella de cinema. A la tercera, un arquitecte californià (Alec Baldwin) visita Roma amb els seus amics, i a la quarta, uns, acabats de casar, (Alessandro Tiberi i Alessandra Mastronardi) es perden a la capital italiana, a la qual han anat a veure uns familiars.

D’altra banda el cicle ens suscita un interrogant. No penseu, ara que a les escoles i fóra d’elles li peguem voltes al decret de plurilingüisme, que pot ser aniria millor passar-les en versió original i subtitulades al català? Què opineu? Com passeu les pel·lícules a les escoles?

Comentaris

Leave a Reply