Torna el Cicle de Cinema en V.O. d’escolagavina

Posted on gener 25, 2013 
Filed Under centres, cinema

match_point

Recuperem la marxa d’altres activitats coordinades per 400 colps que promouen l’audiovisual per l’alumnat de secundària. Així, aquest divendres torna el cicle de Cinema en Versió Original d’escolagavina. Ja hem explicat anteriorment que un dels pilars que fonamenten el cicle és defugir de plantejaments excesivament pedagogicistes on les obres han de ser contemplades necessàriament com a transmissores d’uns valors i unes reflexions en les quals cal educar l’alumnat. Pot ser algú es sorprenga en llegir aquesta idea més si açò passa a una escola. És un debat necessari ara que ens consta després de la 1a Mice que l’IVAC i Conselleria d’Educació preveuen implantar el cinema com a assignatura a l’eso. Nosaltres, alliberats dels corsés curriculars volem gaudir del fet de posar en circulació al centre aquelles pel·lícules que ens han agradat, interessat, emocionat… Tornem pujats de to amb Match Point que de ben segur no deixarà indiferent l’alumnat, farà ressó ens els seus circuits del desig i per a qui preste, podrà pensar al voltant de la culpa, l’atzar, els actes i les conseqüències, la responsabilitat… elements que sense dubte cal recol·locar al mig de tot el que està passant.

Com sempre estem oberts a suggerències i molt ens agradaria descobrir i establir diàleg amb altres centres que porten a terme iniciatives com aquesta.

http://www.miradas.net/2005/n44/criticas/11_matchpoint.html
http://www.miradas.net/2006/n46/actualidad/resumen2005/matchpoint.html

Comentaris

Leave a Reply