World Press Photo 12 a València

Posted on gener 21, 2013 
Filed Under exposicions, fotografia

world_press_photo_12

Encara impressionats per la 1a Mostra Internacional de Cinema Educatiu de la qual esperem poder contribuir a les diferents valoracions, encetem la setmana amb una exposició també de pes. L’exposició World Press Photo 12 estarà del 19 de gener al 16 de febrer de 2013 en el Palau de Joan de Valeriola. Tal i com expliquen al web de la Fundació, es tracta de l’exposició més important en l’àmbit del fotoperiodisme a nivell mundial, i arriba a València després d’una dècada des de l’última vegada del seu pas per la ciutat de la mà del centre cultural de fotografia Doctornopo i la Fundació Chirivella Soriano.

La Fundació World Press Photo des de 1955 seu prestigiós concurs de fotoperiodisme, una cita ineludible per a professionals i experts del periodisme gràfic. En l’edició d’enguany han participat 5.247 fotògrafs de 124 països amb un total de 101.254 imatges, el resultat és una exposició itinerant que recorre més de 100 ciutats en 45 països de tot el món. La mostra compta en aquesta edició amb el fotògraf català Samuel Aranda com a guanyador de la màxima categoria del concurs, el World Press Photo of the Year 2011, amb una imatge [que acompanya l'apunt] presa durant les revoltes al Iemen, dins el marc de la revolució iemenita, en la que una mare vestida amb un burca subjecta al seu fill ferit.

Els objectius de World Press Photo 12 són actuar com a testimoni dels esdeveniments mundials més recents, realitzar una mostra de la millor fotografia de l’any amb la major difusió, i un al·legat en defensa dels drets humans i el dret a la informació com a revelador i garantia de drets i llibertats. A través de compromesos reportatges documentals d’autor, aquesta exposició acosta al gran públic una visió sensible i honesta de la realitat mundial contemporània. Les seues imatges ens informen, ens emocionen i sobretot ens desperten i ens conviden a reflexionar, aspectes que sempre ens interessa treballar amb el nostre alumnat. No deixem passar l’oacsió.

Al web de la Fundació Chirivella Soriano
http://www.worldpressphoto.org/

Comentaris

Leave a Reply