400 colps: 4t aniversari

Posted on abril 2, 2012 
Filed Under alumnat, educació

Dissabte a migdia tancàvem la nostra participació a Perfièries 2012. Dos apunts baix teniu explicat més o menys, amb els enllaços corresponents, quin era el plantejament d’aquest encontre que portava com a títol genéric Podem fer d’una pràctica col·lectiva una experiència comuna? Nosaltres hem participat del grup de treball coordiat per La Fundició Amb quines expectatives? Des de quin potencialitats? i que com la resta de grups ha treballat amb la metodologia open-space. La proposta era reflexionar sobre pràctiques culturals o formes de producció cultural que s’obren a la participació o que directament emergeixen d’agents que no són ‘tradicionalment’ reconeguts com a agents culturals. I per això Francisco i Mariló ens ahvien proposat convidar a un grup d’alumnes de secundària. Divendres, ja amb la incorporació de l’alumnat, vàrem estar reflexionant sobre el sentit de lo col·lectiu i lo comú. Què esperem de treballar col·lectivament? Quines són les potencialitats d’aquest treball? Com incorporar allò reflexionat a àmbits tan estructurats com el nostre, l’escola? Pot ser l’inici va ser una mica teòric o discursiu, però la incorporació de l’alumnat va anar acompanyat del pas a l’acció. Divendres de vesprada iniciàvem les primeres gravacions amb telèfons mòbils a partir de noves preguntes que havien sorgit.

Al dia següent, dissabte, decidírem moure’ns a la concreció inclus físicament en desplaçar-nos al Solar Corona, un exemple de treball col·lectiu pel bé comú al centre mateix de la ciutat de València. Allà mateix Adrià ens va contar el recorregut històric del solar i les accions portades a terme fins eixe moment per diferents persones i col·lectius activistes. La idea era comprovar com des d’aquesta pràctica podíem trobar respostes o noves preguntes a les ja sorgides al grup. Per això gravaríem algunes entrevistes però una errada en el càlcul en la durada de la bateria de la càmera ens va deixar un tant inoperatius er completar el treball. Tan se val, contàvem afortunadament amb que el nostre alumnat sap anar per davant i de manera paral·lela, per iniciativa pròpia i amb la seua càmera de fotos, ja havia fet el seu propi treball. Ací teniu el vídeo que per nosaltres, arribats al 4t aniversari, és tot un regal. Gràcies Anna, Yésica, Arnau, Mario, Empar, Clara i Sergi per participar-hi amb la vostra disposició i compromís. Suposem que les conclusions tan del nostre grup com de tot seran publicades, ja vos informarem, i pot ser serà el moment d’incorporar noves idees. I sí, ahir 1 d’abril 400 colps arribava al 4t aniversari. Felicitats!

Comentaris

One Response to “400 colps: 4t aniversari”

  1. Paco Raga on abril 2nd, 2012 8:57 am

    Per molts anys!

Leave a Reply