Decàleg d’edició avançada de vídeo amateur

Posted on gener 9, 2012 
Filed Under video

Nou any i seguim. Hem carregat piles, tornem amb molt il·lusió i entre d’altres, hem aprofitat les vacances nadalenques per fer revisió d’aquells apunts que un dia volguérem publicar i no ho férem. És el cas d’aquesta proposta tan útil com interessant per nosaltres, tan obsesionats per facilitar als joves eines, recursos, maneres, que potencien la seua creativitat. Escrivim l’apunt moments després de veure una nova entrega del programa Redes (reposició) entrevistant el Ken Robinson per parlar al voltant dels secrets de la creativitat. I caram, bé que tenim comprovat que els telèfons mòbils, paradigma del que s’anomena convergència mediàtica, són possiblemnt l’eina amb més potencial que diàriament tenen a les seues mans.

Decàleg d’edició avançada de vídeo amateur és un recurs didàctic de Territori Móvil (TM), un programa d’alfabetització audiovisual i digital desenvolupat per “Casi tengo 18″, associació que es dedica a fomentar la diversitat cultural a través de projectes que tinguen com a base la participació activa de la societat civil, centrant-se en els i les adolescents i treballant amb ells i elles directament. Territori Móvil era un programa d’alfabetització mediàtica i digital dirigit a adolescents, posant a la seua disposició eines, metodologies i conceptes relacionats amb la producció i difusió d’informació i continguts audiovisuals, però sobretot, per desenvolupar la seua capacitat crítica i criteri propi. TM pretén fomentar una entesa dels mitjans de comunicació, no com un canal unidireccional, sinó com un espai conversacional, o d’anada i tornada. Basant-se per a això en l’aprenentatge per mitjà de l’experiència pràctica i la participació activa. TM es presentava com una multiplataforma (tallers, web, televisió) en desenvolupament, on el telèfon mòbil esdevenia la principal eina de treball.

Al decàleg trobareu tota una sèrie de consells ben pràctics perquè els apliqueu als vostres projectes audiovisuals. Des del “abc de l’edició de vídeo” fins alguns trucs més espectaculars al servei d’allò que vulgueu explicar. Són senzilles idees Do It Yourself amb les qual aconseguireu potenciar els vostres mòbilmetrajes.

Comentaris

Leave a Reply