Comunicat de l’Inquiet

Posted on setembre 24, 2011 
Filed Under festivals

Molta atenció perquè aquesta és una notícia que ens afecta a aquells que realitzem audiovisuals en valencià a escoles i insitituts. De fa un temps que estàvem amb la incertidumbre de què passava amb la convocatòria anual del Festival de Cinema en Valencià Inquiet de Picassent. Des de 400 colps havíem intentat realitzar les nostres indagacions via mail a la pròpia organiztació i twitter als interessats en general. Però és ara que l’organitzacó publica el comunicat oficial on dóna compte de que passarà aquest curs amb el festival. De la nostra banda intentar llençar el missatge més positiu i tot el recolzament que l’organització hi puga necessitar per tal de no veure desaparéixer altra magnífica proposta cultural que sentíem com a pròpia i ens encorajava en la nsotra pràctica educativa.

COMUNICAT DE “L’ASSOCIACIÓ CULTURAL LA FÀBRICA DE LA LLUM”

L’Associació Cultural La Fàbrica de la Llum, entitat organitzadora del Festival Inquiet de Cinema en valencià, vol posar de manifest que des de l’entitat es continua treballant en l’organització de la celebració de la VII edició del Festival que ha vingut realitzant-se des de 2005, ininterrumpidament. L’organització vol fer palès que la pròxima edició del Festival no tindrà lloc durant els mesos de la tardor, com ha estat habitual des dels inicis de l’Inquiet. No obstant, això no vol dir en cap cas, que el Festival no torne a celebrar-se, ni tan sols que no s’estiga treballant de valent amb l’objectiu de tornar a fer un Festival renovat i que aposte amb més força per l’audiovisual en la nostra llengua.

Des de la Fàbrica de la Llum manifestem que el endarreriment en la celebració del Festival està marcat per un costat, per l’actual situació de crisi econòmica que ens obliga a buscar noves fonts de finançament; i, per altra part, per la necessitat de reorganitzar un festival que aposte i done suport de forma més contundent a l’audiovisual en valencià, des de l’esfera amateur fins a la professional. Aixi doncs, la pròxima edició tindrà lloc els pròxims mesos.

Amb tot, volem aprofitar este comunicat per agrair a totes aquelles persones i institucions que ens han donat i continuen donant-nos suport per portar endavant un projecte seriós i il·lusionador, un projecte que té com a objectiu principal servir de plataforma per promocionar el cinema en la nostra llengua.

Comentaris

6 Responses to “Comunicat de l’Inquiet”

 1. Paco Raga on setembre 29th, 2011 1:52 am

  Rita Barberà ha anunciat hui que suprimeix la Mostra de Cinema de la Mediterrània (2 milions d’euros d’estalvi, segons ella). Què trist!

 2. admin on setembre 29th, 2011 9:45 am

  Sí ahir a la nit tuitejàvem la notícia http://bit.ly/njGghJ i altra en la qual s’explica que la proposta del PSPV seria fusionar-la amb Cinema Jove http://bit.ly/qY8Vys Ui!!

  La Mostra ja va morir fa uns anys quan la direcció va abandonar la seua raó de ser inicial, ser mostra del cinema mediterrani i va optar per transformar-la en un festival de cinema comercial (un ‘quiero i no puedo’). De nou, en lloc de rigor i saber fer amb sentit comú ajustat a les possibilitats, pretensions desaforades de ser nosequè que porten a que qual falla, la Mostra acabe consumint-se. La Crisis és més que econòmica.

 3. admin on setembre 29th, 2011 9:58 am

  L’apunt a Vilaweb del nostre company Francesc Felipe: http://bit.ly/r1ATny

 4. franchise mall on febrer 15th, 2012 4:48 am

  through Romania.

 5. Nürnberg on febrer 18th, 2012 4:47 pm

  Too long, didn’t read through, not heading to.

 6. gbcabpf on agost 1st, 2012 12:39 am

  sfnsmxiy

Leave a Reply