Ajuda al documental sobre Arcadi Oliveres

Posted on setembre 19, 2011 
Filed Under cinema

El juny del 2010 l’ONG Justícia i Pau va proposar a la realitzadora Èrika Sànchez Marcos juntament amb la productora Únicamente Severo Films la realització d’un documental sobre Arcadi Olivers per al qual van reunir un equip de professionals amb una ampla experiència. L’interès del personatge i el seu discurs per a la ciutadania convida els responsables de la producció a demanar la participació activa d’aquesta en la gènesi i la difusió del documental. Així que ens hem animat a posar el nostra granet de sorra per un pojecte el qual ha de resultar ben interessant per trebllar als instituts.

Tal i com expliquen al web creat, aquest és un documental sobre un home que, des de fa 40 anys, sosté allà on siga necessari el seu combatiu discurs sobre la justícia i la llibertat en el món contemporani. L’acompanyem dia a dia per diferents punts del país en una road movie que recorre la seua vida. Anàlisi de la realitat, coherència i indignació blinden el seu discurs i li proporcionen una veracitat incontestable. Una pel·lícula per a incitar a la reflexió, fins i tot als més distrets.

El crowdfunding i el Creative Commons seran novament la fòrmula per al finançament i la lliure distribució del projecte. I és que una pel·lícula com aquesta, que es nodreix del recolzament de persones individuals, associacions i empreses, ha d’estar a disposició de la societat i contribuir a enriquir-la. Ambdues modalitats encaixen amb les idees i la figura de l’Arcadi Oliveres, un home que no descansa per tal de presentar les seues denúncies de conferència a debat, de plató de televisió a aula universitària, d’estudi radiofònic a manifestació. Tot i així si et falten motius per recolzar-lo pots pensar: 1. Perquè és necessari que el discurs de l’Arcadi tinga també el cinema com a mitjà de difusió. 2. Perquè es mostrarà com l’Arcadi reforça les seues idees amb la seua coherència vital. 3. Perquè moltes xicotetes aportacions fan possible projectes com aquest. 4. Perquè amb la teua ajuda contribueixes a que Internet servisca per a finançar i distribuir el nou cinema. 5. Perquè així formaràs part d’aquest viatge.

Per completar la informació del documental i contribuir-hi:

http://www.documentalarcadioliveres.org
http://www.verkami.com/projects/594-documental-sobre-arcadi-oliveres-work-in-progress#CATALA
@DocArcadi

Comentaris

3 Responses to “Ajuda al documental sobre Arcadi Oliveres”

 1. admin on setembre 19th, 2011 8:27 pm

  Nosaltres ja hem fet la nostra aportació tot i que, és interessant que ho sapigau, l’ajuda no es farà efectiva fins que no s’acabe amb èxit el projecte. Ja tenim moltes ganes de veure el resultat.

  Animeu-vos!

 2. Pilar Alfonso on setembre 20th, 2011 10:55 am

  Recordo amb gran admiració una conferència que li vaig escoltar ací a València, organitzada per Setem. Després l’he llegit moltes vegades en defensa, per exemple, de la banca ètica. Ara sembla que amb la crisi la gent comença a adonar-se de coses que l’Arcadi Oliveres porta dècades explicant…I no exagero:dècades!

 3. vvxuvtel on juliol 29th, 2012 10:52 am

  imiltsn

Leave a Reply