“Sintel”

Posted on setembre 10, 2011 
Filed Under cinema

Ens agrada haver començat el curs bé amb col·laboracions directes com la de Nacho Gil (Faules Produccions) o simplement de persones que ens donen un toc d’atenció sobre determinats productes o qüestions que poden resultar d’interés. És el cas avui de Vicent Ferrer Puchol, mestre de valencià a l’IES Massamagrell, company d’unentretants i interessat sempre també per la llengua i la imatge. Vicent ens convidava a conéixer Sintel, una pel.lícula produïda de forma independent per la Fundació Blender com a mitjà per millorar i validar la suite de creació 3D Blender d’open source. Tot i que està a punt de complir el primer aniversari, hem trobat interessant compartir amb voaltres aquesta producció finançada amb una ajuda del Fons de Cinema dels Països Baixos però també mitjançant aproximadament un miler de donacions a través de la comunitat d’internet. L’obra s’ha mostrat com a model de desenvolupament viable, tant per la tecnologia oberta 3D com per al cinema d’animació independent.

Sintel, curt de 15 minuts, es va realitzar als estudis de l’Institut d’Amsterdam Blender, per un equip internacional d’artistes i desenvolupadors. Però també, diverses qüestions tècniques i creatives es varen realitzar en línia i de manera col·laborativa pels desenvolupadors i els artistes d’equips de tot el món. El projecte es va iniciar el maig de 2009 i es va estrenar el 27 de setembre de 2010, a Utrecht al Festival de Cinema dels Països Baixos. Posteriorment es va donar a conèixer sota la llicència Creative Commons per distribuir, aprendre, remseclar,… També són accesible totes les dades per ser capaç de recrear i tornar a processar la pel.lícula en la seua totalitat. Bona ocasió de nou no només per presentar una realització audiovisual a l’alumnat de per exemple, 1r informàtica a l’eso, sinó també per parlar-los de conceptes com open source, treball col·laboratiu, Creative Commons,… i les seues implicacions en lo social.

http://www.sintel.org
http://www.blender.org/

Comentaris

Leave a Reply