If we don’t, remember me

Posted on setembre 5, 2011 
Filed Under cinema, fotografia

Menys és més i cinèfilia amb creativitat en estat pur. Així podríem resumir el caràcter d’aquesta pàgina tumblr (plataforma de microblogging) amb la que obrim la setmana. Es tracta de “If we don’t, remember me”, la publicació periòdica de gifs animats realitzats per l’artista i fotògraf Gustaf Mantel. La senzillesa minimalista impera a la web i a les creacions presentades. Cada gif arreplega només un quadre d’una pel·lícua, moltes d’elles grans clàssics del cinema, que conté un senzill moviment el qual es reprodueix en bucle i amb una qualitat extraordinària. Per un costat, Mantel porta a una nova ressonància de la cinefília de l’espectador qui queda atrapat en el visionat del bucle infinit d’un pla que es resignifica amb la nova presentació fora del contenidor-film original. D’altre, amb aquestes subtils animacions fusiona la fotografia amb el vídeo generant alguna cosa més que una foto, però menys que un vídeo. Senzillament genial; reinventar l’ús d’una vella tècnica com el gif animat -recordeu aquelles primeres webs atestades de terribles gifs?- . Com a gourmet-cinèfil, Mantel demostra un gust exquisit en aquest exercici de reducció al mínim i en la selecció de cada plat a presentar. Cada mostra és idònia per ser rescatada en classes on parlar de l’enquadrament i la composició del pla.

Ah; és twitter de nou i en concret Marc (@grandmonsieur) -mil gràcies- qui ens convida a transitar per nous paratges a la web. De fet el quadre que hem seleccionat correspon a la pel·lícua “Napoleon Dynamite”, la única dels gifs visionats que no hem vist. Així que prenem nota ja que sempre ens interessa la part de representació del cinema dins el cinema. Bé, primera setmana completa del curs; menys és més.

http://iwdrm.tumblr.com/

Comentaris

One Response to “If we don’t, remember me”

  1. On the branch : 400 colps on juny 10th, 2013 10:28 am

    [...] d’imatges gif animades sense més explicació ni referència. No és la primera vegada que atenem a un format recent, certament atractiu i inclús un tant hipnòtic, en barrejar asomborosament [...]

Leave a Reply