comparTIC

Posted on desembre 13, 2010 
Filed Under formació

Dissabte doncs, tingué lloc comparTIC la III Jornada formativa organitzada per unentretants · xarxa cooperativa d’experiències TIC per a l’ensenyament en valencià. L’encontre sigué un èxit, perquè trobar-nos quasi un centenar de professionals de l’ensenyament dissabte de matí a aquestes alçades de curs per pensar junts i compartir experiències al voltant de l’educació és ja un èxit. El matí ben variat sigué una aposta per la participació horitzontal en la qual destacaren dos moments: la desconferència sense expert i la presentació de petxa·cutxes amb la posterior posada en comú entre els assistents.

En la desconferència, organitzats en 5 grups com el de la imatge, vàrem debatre 5 qüestions diferents amb 10 minuts per a cada qüestió sobre l’ús de les TIC. Un secretari o secretària associat a cada pregunta arreplegava les aportacions del participants per retornar les conclusions en grup gran al final de la jornada. El petxa·cutxa és una tècnica de presentació en la qual es projecten 20 imatges (amb text o no) de 20 segons cada imatge i qui realitza la presentació decideix si l’acompanya d’una explicació in situ o no. Les petxa·cutxes presentades donaren compte d’un bon grapat d’experiències didàctiques amb TIC que s’estan portant a terme a diferents centres educatius. Una excel·lent fòrmula per conéixer nous referents en la nostra pràctica educativa. En poc de temps podreu accedir tant a les presentacions com a les conclusions a través de la xarxa.

D’altra banda en encontres com aquest el valor dels moments informals és innegable; conéixer nous companys, desvirtualitzar d’altres, la bona conversa a l’hora del café o una exquisida fideuà amb la feina ja feta… I 400 colps? Doncs a més mantenir-nos proactius en la dinamització dels diferents espais, ens encarregàrem d’enregistrar en vídeo d’alguns dels moments i diverses aportacions. El resultat, senzill però efectiu donat el caràcter quasi espontani de la realització, el podeu veure a la finestra lateral dreta.

Cada proposta d’unentretants és ja una invitació a la creació compartida, a la participació per l’educació, el país i la llengua, a la intel·ligència col·lectiva, a la confiança en l’altre, al canvi. De ben segur que ara es generaran noves propostes de treball a partir dels encontres de dissabte, així que continuarem atents a la xarxa. No som wikileaks però sí unentretants!

http://1entretants.ning.com/

Comentaris

11 Responses to “comparTIC”

 1. Queti B. on desembre 14th, 2010 3:08 pm

  Jordi, una resssenya a conjunt (xe, Conxín!) amb el vídeo que vas elaborar a partir de les entrevistes fetes al llarg del matí. De nivell i engrescadora. La ressenya. El vídeo. La Jornada.
  Amb gent com tu, l’èxit està garantit.
  Besets

 2. admin on desembre 14th, 2010 5:39 pm

  Gràcies per les teues paraules Queti. Allò que m’agrada d’unentretants entre d’altres coses, és que cadascú dóna en la mesura de les seues possibilitats i es troba molt de suport en els companys i companyes; realment hi ha cooperació. Tot plegat fa que siga un goig pertànyer a unentretants.

 3. franchise documents on febrer 15th, 2012 3:24 am

  future?:

 4. serwis aparatow canon on febrer 17th, 2012 9:32 pm

  Reyl?

 5. Dogs on març 15th, 2012 3:10 pm

  Even the highest tree has an axe waiting at its foot.

 6. Gregory Despain on abril 5th, 2012 5:49 pm

  Merci pour votre blog il est vraiment génial!!! Bonne continuation pour la suite

 7. i am so bored on abril 5th, 2012 9:16 pm

  I’ve been contemplating about going back to college.

 8. Clos Du Bois Merlot on abril 10th, 2012 10:13 am

  Dead written subject matter, Genuinely enjoyed reading through .

 9. Roia on maig 12th, 2012 11:59 am

  Recevez-mes f�licitations pour cet extrait de litt�rature. On en requerrait plus d�battu de cette mani�re.

 10. Burton Haynes on juny 10th, 2012 6:56 pm

  Informative

 11. fppztp on juliol 31st, 2012 2:06 pm

  xlazqdjn

Leave a Reply