El CP Vicente Gironés Mora d’Ontinyent, premi CreArte

Posted on desembre 9, 2010 
Filed Under centres, concursos

Tornem després del pont amb una notícia que ens ha generat molt d’interés. Amb el projecte Plans sonors: La música com a complement expressiu del cinema mut, el col.legi públic d’educació infantil i primària Vicente Gironés Mora d’Ontinyent s’ha fet recentment mereixedor del distintiu ‘Centre Educatiu Creatiu’ que atorga el Ministeri de Cultura en haver estat un dels deu guardonats amb un dels deu premis, en la modalitat d’educació primària, del concurs CreArte 2010, al qual s’havien presentat 2000 projectes de tot l’estat. Reproduim la notícia tal i com la conta el diari digital Ontinyent Digital. Segons explicava el director del centre, Manuel Marian, el premi s’ha obtingut mitjançant un projecte anomenat “Plans sonors: La música com a complement expressiu del cinema mut”, ia més de l’esmentada distinció reportarà al centre un premi econòmic de 23.000 euros.

El projecte premiat, el qual reportarà al centre un premi econòmic de 23.000 euros, ha estat dissenyat i coordinat pel professor de música de primària Francisco Egea Ponce, juntament amb 17 alumnes de 5è de primària que van participar de forma voluntària, és fruit del treball realitzat durant el passat curs 2009-2010 a través del qual s’ha desenvolupat i potenciat la creativitat de l’alumnat des del foment de l’art. El repte final que es va plantejar a l’alumnat va ser l’elaboració d’un curtmetratge de temàtica lliure, adaptant el contingut escènic al caràcter de la música que acompanyarà a l’acció. La música escollida és un dels “moments musicals” (el n º 5) per a piano de Franz Schubert, una obra romàntica proveïda d’una gran força expressiva, “característica que afavoreix les finalitats d’aquest programa didàctic”, segons Marian.

En paraules del director, “aquest distintiu i premi suposa per a l’escola Vicente Gironés d’Ontinyent i per a tota la comunitat educativa, una gran alegria personal i alegria pel prestigi que suposa per al centre, perquè s’ha treballat molt, de manera divertida i gaudint de cadascuna de les parts en què s’ha dividit el projecte. Però el més important és que el projecte és només una petita mostra dels bé que es treballa al CEIP Vicente Gironés Mora i de la molta implicació que hi ha per tirar endavant les coses per part de tota la comunitat educativa “.

Enhorabona doncs al tots els implicats tan pel premi com per la siggerent i més que interessant tasca realitzada al voltant del cinema i de l’art.

Comentaris

4 Responses to “El CP Vicente Gironés Mora d’Ontinyent, premi CreArte”

 1. Sherryl on març 31st, 2012 9:11 pm

  Informative share

 2. dhgate scam on abril 6th, 2012 6:37 pm

  Myrta Parlier

 3. fettabsaugung kosten on abril 11th, 2012 2:57 pm

  Dennoch kann ein Implantatwechsel oder eine Formkorrektur der Brust aus z.B. ästhetischen Gründen jederzeit durchgeführt werden.

 4. London escorts on maig 2nd, 2012 4:00 am

  Keep functioning ,terrific job!

Leave a Reply