Per a infants, 4ª edició

Posted on desembre 17, 2010 
Filed Under cinema

Servisca aquest apunt de sentit recolzament a la Sala Parpalló que està passant per un moment crític per l’intent soterrat de tancament i anul·lació d’un espai que ens ha apropat des de fa temps a propostes culturals i de formació de gran interés i qualitat.

Com a mostra del magnífic treball de la sala vos traslladem, un any més, la informació d’aquesta magnífica proposta tal i com ho fan a la seua web. I és que a partir de demà i per quart any consecutiu la Sala Parpalló de València programa el cicle d’animació titulat Per a infants, un projecte que ha sigut creat pensant en i per al públic infantil i que pot ser disfrutat en família. El seu objectiu principal és oferir uns curtmetratges animats que utilitzen un llenguatge i una estètica apropiats per als infants.

En Per a infants es recupera la funció de crear un imaginari que ajude l’infant en les seues distintes etapes psicològiques, funció que en altres moments tenien tant la tradició oral com la literatura infantil, i que hui complix la narrativa audiovisual. Els relats seleccionats en el cicle divertixen, entretenen i sorprenen; però, abans que res, atenen la necessitat que tots tenim de sentir històries amb què identificar-nos i a partir de les quals aprendre sobre situacions vitals. El valor principal de Per a infants residix en el fet que la majoria dels curtmetratges seleccionats estan narrats pels infants mateixos, o es basen en històries i inquietuds quotidianes del seu «xicotet» univers psicològic per a oferir-los respostes positives i proporcionar-los recursos que els ajuden en el seu procés de creixement. És el món vist des dels seus ulls. Un diàleg entre iguals.

Les animacions que seran projectades estimulen la fantasia i potencien l’innat estat de creativitat de la infància. Però també oferixen múltiples visions del món infantil. Històries que mostren l’art d’expressar-se per mitjà de relats i que transmeten coneixement i saviesa parlant-nos sobre la superació humana, l’amor incondicional dels pares cap als seus fills, la relació entre iaios i néts, l’amor vist des del món infantil, la riquesa i la pobresa, el testimoni real d’una xiqueta el germà del qual té autisme, la necessitat d’acceptació per part dels altres, la separació dels nostres pares, l’atenció de les nostres mascotes, o llegendes i contes tradicionals de distintes cultures. Tot això plantejat des de la positivitat i el sentit de l’humor, la qual cosa permet riure i entrar en un estat de relaxació a través del qual es pot aprendre i assimilar les coses.

Un total de 18 curtmetratges de països com França, Alemanya, Corea, Hongria, EUA, Regne Unit, Rússia, etc. i produccions realitzades amb distintes tècniques (animació 3D, dibuix, aquarel·la…) constitueixen aquesta excel·lent mostra que animarà els nadals.

http://www.salaparpallo.com/ca__ficha_nnmm.html?cnt_id=2800

Comentaris

8 Responses to “Per a infants, 4ª edició”

 1. conxin Jordà on desembre 20th, 2010 10:10 pm

  Molt bo per anar en les vacances.M’agradat Jordi

 2. admin on desembre 21st, 2010 12:03 am

  El cicle és realment una passada; a la Sala Parpalló tenen molt de gust en la selecció de les propostes així que si tens ocasió no et pergues alguna de les sessions. I si t’abelleix fer un apunt, genial!

 3. serwis aparatow canon on febrer 17th, 2012 9:32 pm

  Its, goood bllogg.

 4. bracelets on abril 11th, 2012 7:15 am

  Many people feel a person suitable.

 5. Creative Agency London on abril 14th, 2012 1:31 pm

  Ha, steps talk louder than phrases.

 6. Roosevelt Heath on maig 9th, 2012 12:42 am

  splatter father shares mobile frayne tales behind cron arabesque

 7. L�ana on maig 12th, 2012 10:25 am

  J’en aimerais de l’extra avec beaucoup d’humour.

 8. Francesca Mckeand on juny 24th, 2012 3:45 am

  I’ve not competed in the Wander for four years.

Leave a Reply