Europa Film Treasures

Posted on novembre 30, 2010 
Filed Under cinema

Què és una pel lícula de cinema? Un suport flexible recobert d’una capa d’emulsió fotosensible anomenada «gelatina». És el resultat d’una llarga història de descobriments i experiments que comença a mitjans del segle XIX, quasi mig segle abans de la seua utilització per Thomas A. Edison per a la seua Kinetoscopi, l’avantpassat del cinema. Parlem dels moments primigenis del seté art des dels quals el propi cinema i el llenguatge audiovisual ha evolucionat notablement. Però sempre és interessant i molt didàctic repassar els orígens. Ja dedicàrem un apunt a Europa Film Treasures, però trobem tan útil el seu fons de pel·lícules fàcilment visionables a internet que no podem deixar de recordar l’existència d’aquest recurs impagable per aquells que intenteu explicar i despertar el gust pel cinema.

Europa Film Treasures és una iniciativa europea per a recuperar les primeres expressions de la història del cinema. Els responsables d’aquesta filmoteca virtual calculen que al voltant d’un 70% de les primeres pel·lícules ha desaparegut. Europa Film Treasures té seu a París i ofereix un fons ben divers mitjançant streaming i adobat amb informació precisa sobre la temàtica de cada obra i les seues característiques. Hi ha de ben curioses amb temàtiques diverses que no pots deixar veure una vegada has començat. A més del visionat de pel·lícules compten amb un apartat pedagògic amb diversos recursos (glosari, història,…) ben útil i interessant.

http://www.europafilmtreasures.es/

Comentaris

4 Responses to “Europa Film Treasures”

 1. w32 blaster worm windows 7 on març 23rd, 2012 4:14 am

  Not bad post, but a lot of extra !!….

 2. dhgate scam on abril 6th, 2012 8:17 pm

  Terra Jaskolka

 3. Sprachaufenthalt england on juny 4th, 2012 6:09 am

  |

 4. Gw2 build on juny 16th, 2012 3:19 am

  |

Leave a Reply