De major vull ser com…

Posted on desembre 10, 2020 
Filed Under concursos, educació, video

Anem una mica amb temps just si la vostra intenció fóra presentar alguna peça. Però ni que siga també per agendar la proposta i contribuir a visibilitzar iniciatives com aquesta que, fem vàlida la redundància, permeten visibilitzar, encara!, el treball de dones en àmbits on el vel masclista encara és present.

La Fundació FISABIO i Les Naus (és que això del sempitern Las Naves mos falca) organitzen la IV edició de el concurs de vídeos De major vull ser com… adreçat a les generacions de joves estudiants del nostre territori. La realització d’aquestes peces audiovisuals els ha de permetre investigar i identificar referents de dones o col·lectius de dones en disciplines científiques, tecnològiques i innovadores. Amb les seues propostes, els / les joves podran fer visible l’impacte que el patriarcat ha produït en la vida i la trajectòria professional d’aquestes dones dedicades a la ciència.

Modalitats de premis
Modalitat 1. Premi a l’Millor Guió
- Categoria ESO i Cicle Bàsic d’FP
- Categoria Batxillerat i Cicle Mitjà i Superior de FP

Modalitat 2. Premi a la Millor Producció Audiovisual
- Categoria ESO i Cicle Bàsic d’FP
- Categoria Batxillerat i Cicle Mitjà i Superior de FP

Modalitat 3. Premi a l’Vídeo més Innovador en la Selecció de l’Personatge o Col·lectiu
- Categoria ESO i Cicle Bàsic d’FP
- Categoria Batxillerat i Cicle Mitjà i Superior de FP

Modalitat 4. Premi de l’Públic a l’Millor Video
- Categoria ESO i Cicle Bàsic d’FP
- Categoria Batxillerat i Cicle Mitjà i Superior de FP

En cadascuna de les categories de les quatre modalitats d’aquesta edició de lliuraran 2.000 €. D’aquest import, 1.000 € es destinaran a la compra de material científic i/o tecnològic per part de centre educatiu a què pertanyin els membres de el vídeo premiat pel jurat. Els 1.000 € restants seran per als i les joves que han participat en l’elaboració dels vídeos guanyadors i que també es destinaran a la compra de material tecnològic o educatiu.

de-major

Com participar en el concurs?
Una vegada realitzat el vídeo – que ha de complir uns requisits de qualitat indicats en les bases de l’concurs -es pujarà a l’servidor
- Per poder pujar-lo a la plataforma utilitza la contrasenya Demajor4
- El nom de l’arxiu ha de coincidir amb el nom de el vídeo
A més, és molt important emplenar degudament la Fitxa de sol·licitud de participació i la fitxa de confidencialitat.

Webinars
Com a novetat, aquest any Les Naus i FISABIO ofereixen un cicle de webinars educatives per ajudar a l’alumnat a abordar la temàtica proposada en el concurs i la seva plasmació en format audiovisual. Les sessions, titulades Realització audiovisual: com fer un bon curtmetratge / micro-documental, inventores i científiques. Saltant barreres i Fugint de el masclisme en la ciència quotidiana, estaran disponibles al canal de YouTube de les dues entitats a partir de l’10 de novembre.

Davant qualsevol dubte contacta amb comunicacion_fisabio@gva.es
Bloc del concurs

Comentaris

Leave a Reply