Cinema Jove 2020

Posted on desembre 3, 2020 
Filed Under cinema, festivals

cinema-jove-01

Som encara agafant el ritme de la publicació. De fet, mirem per canviar algunes qüestions relatives al disseny perquè ens agradaria actualitzar-nos també en la forma. Així que com heu vist a l’apunt anterior, només l’actualitat audiovisual es presenta de sobte atapeïda, trobem a faltar els reflexes anteriors. Però bo, ens donem un temps per tornar a situar-nos, reprendre contactes i esperem tornar a generar propostes lligades a iniciatives que en altres moments han esdevingut catalitzadors de la vida audiovisual als centres educatius del nostre territori i al remat de la nostra activitat. I és que si ahir publicàvem les bases per als Tirant Avant Escolars, hui portem ni més ni menys que la celebració del certamen que, pel que fa a festivals, ha representat el cim de la creació audiovisual jove a l’estat espanyol sense deixar de costat aspectes com la pedagogia o la reflexió compartida sobre el treball als centres.

Cinema Jove que en la seua 35 edició es celebra ara, del 5 al 9 de desembre, va nàixer com un certamen dedicat a l’educació cinematogràfica, als pocs anys es converteix en un festival dedicat a joves cineastes professionals, encara que sense perdre mai la seua secció educativa, hui denominada Trobada Audiovisual de Joves. Al llarg de la seua trajectòria, el Festival ha servit de fòrum de trobada internacional per a joves cineastes arribats de tot el món, amb dues seccions oficials (llargs i curtmetratges) a més d’homenatges, retrospectives, cicles temàtics, presentacions de llibres… i afavorint una proximitat total entre el públic i els professionals del cinema a través de trobades i col·loquis. Cinema Jove, atenent a l’impacte tecnològic en el sector audiovisual, segueix incloent per cinquè any consecutiu una secció oficial competitiva dedicada a les websèries digitals.

En aquest context de pandèmia i limitacions, els programes d’algunes seccions s’han vist reduïts. Però la selecció de 2020 manté el mateix esperit de varietat en els gèneres, inconformisme en el llenguatge, internacionalitat i joventut en la direcció, ja que continua la premissa que els autors no superen els 40 anys. No deixeu de fer primerament un tomb per la web i estar atents a la múltiple i suggerent oferta. Nosaltres enguany ho tenim ben complicat per ser-hi, però tornarem de segur. Així que no deixeu de comentar-nos via comentaris o xarxes.

https://www.cinemajove.com

Comentaris

One Response to “Cinema Jove 2020”

  1. 4a edició en línia de DocsValència : 400 colps on desembre 5th, 2020 11:44 am

    [...] que no posem l’accent de manera errònia no? Algú hauria de dir, agendaaaaa! I és que a Cinema Jove i al VI Cicle de Cinema Valencià Actual sumem ara una nova edició de DocsValència, el més que [...]

Leave a Reply