Didàctica audiovisual a la Filmoteca IVC

Posted on novembre 21, 2020 
Filed Under cinema, educació

didactica-icv-20-21

De sempre, un dels punts on hem volgut posar el focus ha sigut el de la didàctica audiovisual. Com que la imatge s’imposa, la imatge desapareix (tik-tok?). Per tant i per extensió, si en Arrebato la pregunta era què fer amb les pauses, ací no hem de deixar de preguntar-nos què fem amb les imatges. Per açò tornem a estar en contacte amb un espai, una oferta, una proposta com és la ja consolidada programació de didàctica audiovisual de la Filmoteca de València. L’oferta de tallers és suggerent en títols i temàtiques sense quedar-se en una visió pedagogicista estreta del que significa la transmissió del cinema al públic més jove. Així, son ben diversos els objectius que es plantegen al llarg de les sessions i poden anar des de aprendre el funcionament dels trucs del cinema en els seus orígens o reconèixer els diferents models de personatges a les produccions de ficció i adquirir coneixements bàsics sobre alguns aspectes concrets del llenguatge audiovisual, a conèixer altres cinematografies europees però també reflexionar sobre la indústria del cinema valencià i la funció que realitza a nivell social, entendre el cinema com un valor cultural que ha de ser protegit, o fomentar el goig del cinema en sala.

A la columna central teniu el cartell amb el rostre de Berlanga que enllaça a la programació d’aquest curs. Nosaltres puntualment i amb l’antelació necessària vos informarem de les diferents activitats. Ara vos deixem amb la presentació que José Luis Moreno Maicas, direcctor adjunt d’audiovisuals i Cinematografia de l’institut Valencià de Cultura

En aquests últims mesos, en què hem viscut una situació completament inesperada, la cultura ha sigut l’eina que ens ha permés suportar aquests moments d’incertesa. L’Institut Valencià de Cultura, mitjançant del seu canal ha oferit una programació variada i interessant, en la qual s’ha pogut gaudir de música, teatre i, com no, de Cinema. Per tot això, considerem fonamental continuar amb les propostes didàctiques de cinematografia, com a element imprescindible de coneixement i esperança. Les propostes dirigides als nostres públics més joves pretenen acostar una cultura cinematogràfica completa, que abaste des de títols europeus de cinema, experiències pròpies amb el món audiovisual, descobrir els records que ofereixen les imatges del passat i la labor fonamental de preservar nostre patrimoni audiovisual. A més, i com a exemple dels temps de col·laboració que tan grats moments ens han donat durant aquests mesos, unim els nostres esforços amb Filmoteca Espanyola en el seu programa EducaFilmoteca per a donar a conéixer la història del cinema espanyol. També estem de celebració homenatjant a Luis García Berlanga en aquest any 2021 a qui li dediquem la portada del nostre fullet. Propostes riques i variades amb les quals pretenem que tot el públic gaudisca i descobrisca el gran món que existeix dins i fora de la pantalla.

didactica_audiovisual@gva.es  /  T _ 96 389 03 62  /  H _ 9.30 a 15 h

Comentaris

Leave a Reply