Refresh amb Blue

Posted on novembre 20, 2020 
Filed Under video

blue

Doncs ja hem passat el primer dia de l’era2. L’emoció d’un nou impuls inicial romandrà un temps no exenta d’un pensament creuat: arrea en la que mos hem tornat a clavar! La broma anticipa l’advertiment: intenteu no acostumar-vos a una publicació diària que açò va de constància. Gràcies. Siga com siga fem ara refresh d’idees, recordem objectius, mostrem què fem per aquells que s’incorporen ara en aquest espai. Una de les nostres tasques és posar a l’abast d’alumnes i docents, referents, materials que per diverses raons pensem mereixen ser compartits. La qualitat no deixa de ser un paràmetre subjectiu. Per tant direm, que a més dels apunts de caràcter informatiu que conformaran la nostra agenda, portarem allò que en un cop d’ull capte la nostra atenció, ens convide al gaudi audiovisual. Els textos els construirem a mida amb aportacions barrejades de tants mitjans com anem consultant.

I com que des de Hockney sentim debilitat per les piscines i el seu blau, hui portem aquest videoclip de nijuu que és una meravella de l’animació més lo-fi, obra de la il·lustradora Cecilia Reeve. Paga la pena passar-lo en classe, saludar els adolescents de l’àrea que siga amb un a bona dosi de calma tot i entenent que el contacte amb l’aigua pot ser també el contacte amb un mateix.

Si de cas, després expliqueu que els 700 dibuixos han estat dibuixats a mà en diferents fulls de paper separats i usant una caixa de llum. Més tard van ser escanejats de forma digital i amb les imatges es va configurar el resultat final. A més, la peça audiovisual captura els temes més habituals de la música d’Nijuu, un món surrealista que en aquest primer àlbum explora idees sobre una persona que viu a l’aigua i on totes les persones que l’envolten s’han convertit en criatures marines.

blue-02

La peça és una reflexió al voltant de la natació, entesa com una acció que ofereix una experiència única per reflexionar sobre les coses de la vida. També fa èmfasi en la sensació de llibertat que es té quan es practica natació, entenent la llibertat com una de les parts més essencials de l’ésser humà. Aquest és el primer vídeo musical de Cecilia Reeve, però no la seua primera experiència amb l’animació en la qual es va endinsar mentre estudiava il·lustració a la Universitat de Brighton, on poc a poc va anar adquirint més comprensió de la forma en què el cos es mou. Gaudiu-lo.

cecilia-animacio

Comentaris

Leave a Reply