Secció Inquieta: “A fosques”

Posted on novembre 19, 2009 
Filed Under Secció Inquieta

Seguim amb les presentacions tot i que continuem tenint problemes amb el servidor, amb els inconvenients que açò pot generar. Ens consta que hi ha qui va voler consultar el blog ahir de vesprada i no va poder. Disculpeu doncs les molèsties. Avui presentem “A fosques”, el curtmetratge realitzat per alumnes de l’IES Faustí Barberà d’Alaquàs, València. Com que van liats han suggerit que per a la presentació férem ús del text que va escriure en el seu moment Rosana Martínez, actualment a segon de batxillerat i una de les alumnes que més han aportat a 400 colps. Ací teniu…

“Per fer una bona pel·lícula, primer hem de comptar amb un bon guió, després amb un bon guió i, finalment, amb un bon guió.” (Sam Goldwyn). Açò és el que ens va dir Pilar el primer dia, quan ens va dir que començaríem a fer un curt. A la classe en som molts per a ser una optativa (ja veiem el poder de l’audiovisual) i ens vam separar en 3 grups. Cada grup havia de buscar una idea sobre algun tema i desenrrotllar-la al màxim. Ens va dir: “No agafeu la primera idea… Millor no agafeu les 3 primeres idees, eixes al fem. Fixeu-vos en les següents, i eixes, tal vegada, siguen decents”, o alguna cosa pareguda. Després d’unes setmanes vam seleccionar el tema de les drogues: “Des d’ara, aquesta idea és de tots, i entre tots hem de desarrotllar-la”. La preproducció és prou complicada. Havíem de veure qui serien els protagonistes, que dirien, la seua relació… i tan sols era un curt i com màxim ens deixava 12 minuts. Vam escriure algunes converses, i vam idear uns quants plans, però com la planificació del moment res.

Començàrem a gravar. Començàvem fent els plans que havíem dit i se’ns ocorrien uns altres més bons. Anàvem a gravar a un local que pertany a un xic de classe i, a més a més, és el seu local d’assaig. Ell, amb 4 amics, té un grup de música i vam decidir incloure’ls al curt. Vam gravar una actuació seua per a posar-la al nostre curt. De tota manera no s’escolta prou bé, i ara estan veient si poden gravar una maqueta per a millorar la qualitat del so. En total vàrem gravar durant, crec, 7 o 8 dies. Hi havia escenes fàcils, on tan sols érem 4 ó 5 persones al set, però hi havia altres que hi érem 15 persones o més, i és clar, organitzar-los i dir-los el que havien de fer… arribava a desesperar-me a l’hora d’organitzar-los! Crec que ho vàrem aconseguir, i l’experiència sigué força positiva per a tots. Un poc més d’entusiasme molt millor, però la inexperiència de l’actuació és el que té, i teníem un poc de vergonya.

Després va tocar fer el muntatge, que, per a mi, és el més divertit. Ens vàrem desfer dels plans que no servien i férem una estructura per a que el curt tinguera coherència. Açò també ho férem en 2 grups. Tenim 2 ordinadors i cada grup va treballar amb un. Acabàrem amb 2 muntatges i després… després ja veureu que decidírem… De moment ací teniu la sinopsi:

“Aquells dibuixos van canviar la vida de David, segurament, per a sempre”.

http://www.inquiet.org/seccio_inquiet.html

Comentaris

7 Responses to “Secció Inquieta: “A fosques””

 1. Pilar Alfonso on novembre 19th, 2009 6:46 pm

  Volia dir-vos que aquesta sinopsi era una sinopsi d’urgència i provisional. Vam acabar el curt l’últim minut de l’últim dia!! Però ni els alumnes ni jo volíem faltar a la nostra cita amb l’INQUIET. Així que tot, la sinopsi i el curt que veureu,han estat retocats (millorats?) després. I ara, per fi, puc dir que aquell projecte s’ha acabat i que just aquests dies els alumnes d’enguany han començat el guió del proper curt que qui sap on ens portarà…
  Aprofito l’ocasió per enviar una salutació a tots els participants en l’Inquiet 2009. Espero que ens ho passem d’allò més bé i que puguem aprendre bona cosa els uns dels altres.

 2. Rosana on novembre 19th, 2009 8:21 pm

  Bé! Ja puc comentar una altra volta.
  Jordi, el que t´he dit al e-mail. Jo podia veure les entrades, però no comentar ni entrar en cap altra pestanyeta de les de damunt. Però després quan he tornat a possar la direcció a veure si s´arreglava o que, ja em possava el mateix que en les altres. Pense que era peruqe el donava a tornar. De totes maneres açò ja m´ha passat altres dies.
  Per fi el nostre curt va a veure la llum! És veritat açò de que el vàrem terminar l´últim dia i en l´últim segon, però poguerem enviar-ho i que estiguera al Inquiet, amb el qual mai podem faltar(a no ser per motius extrems, això crec…). Bé, David(el nom de l´actor i també del protagonista del curt) és un xic que descobreix un nou món, el qual mai va pensar descobriria, i uns dibuixos són els que li mostren eixe món en la seua vertadera realitat. Però, tal vegada, és massa tard per obrir els ulls. Aquesta es la meua sipnosi. No vull posar res més, per a no parlas massa del curt i posar “spoilers”. Però crec que amb l´article que vaig escriure ja fa uns quants messos qualsevol es pot fer una idea de com va la cosa.
  Be, per a terminar, molta sort als participants de l´Inquiet i ens veurem prompte!.
  Una salutació.
  Pds: Perdó per la escrptura. Hi ha algunes faltes d´ortografia, algunes meues(no escric el valencià massa bé) però altres són perque el meu teclat està mal i no funciona bé.

 3. Francesc J. Lopez on novembre 19th, 2009 8:39 pm

  Rosana, està molt bé; no tingues cap complex per l’escriptura que ha estat molt atinada. Ens hem assabentat de com heu fet el curt i de què va el projecte i ens han entrat moltes ganes de veure’l. Ens trobarem dimecres a Picassent per aplaudir-lo i, també us desitgem, com a la resta dels qui participen, molta sort.

  Jordi, jo també he tingut problemes i no he pogut obrir el bloc en diverses ocasions. També em passa, des de fa unes setmanes, amb La Comunidad; tampoc no he pogut comentar l’apunt anterior, així que ho faré ara, si es pot, per engrecar també l’escola de LLeida.
  Si no tens inconvenient, aprofitaré els teus apunts per a fer un breu cada dia perquè els qui visiten LLIMA puguen conéixer el que vas presentant i els curts que es presenten a la secció Inquieta.

 4. herve leger dress sale on abril 11th, 2012 7:26 pm

  i am also interested in the above products.
  Send me the price .

 5. Home Gardening on abril 15th, 2012 10:26 am

  Beautiful Silk Flowers…

  Word Count:…

 6. Motor matic injeksi irit harga murah on maig 2nd, 2012 1:09 am

  Appreciate the recommendation! Let me try it out.

 7. Fermin Maslowsky on maig 14th, 2012 3:47 am

  Perfectly written written content , regards for entropy.

Leave a Reply