Mostra de curtmetratges infantils

pascale _ecquet

Els xiquets ja són de vacances i el mainstreem de la indçustria cinematogràfica programa puntualment novetats en la cartellera adreçades a ells, especialment en el camp de l’animació. Però si un té certa dificultat, comprensible, per anar-hi en contra, sàpiga almenys que la programació es pot complementar amb propostes alternatives que acosten al públic més menut a altres mirades, altres sensibilitats en forma i fons. Així doncs destaquem que els propers dies dimarts 28, dimecres 29 i dijous 30, a les 18:30 h. i en col·laboració amb Some Like It Short, Aragó Cinema té el plaer de presentar una mostra de curts infantils. La mostra està dividida en 3 programes, un per dia/sessió, i amb títols internacionals agrupats per edats -sempre orientativament- per a un públic d’1 a 9 anys.

PROGRAMA 1 – Amistats animades (d’1 a 3 anys) – sense diàlegs
•    Hopfrog (Leónid Shmelkov) 5’
•    La niña que tenía una sola oreja (Álvaro León) 13’21’’
•    Eideann (Álvaro Granados) 5’18’’
•    Homeland (Juan de Dios Márfil Atienza) 6’30’’
•    El pájaro raro (Leslie Pandelakis) 4’29”
•    El vendedor de humo (Jaime Maestro Sellés) 6’22’’
•    Fuga animada (Guto BR) 3’45’’
•    Una concha (Maya Tiberman) 7’17’’

PROGRAMA 2 – Sorpreses a lo bèstia (de 3 a 6 anys) – sense diàlegs
•    Monstre Sacré (Jean-Claude Rozec) 9’35’’
•    Una jirafa bajo la lluvia (Pascale Hecquet) 12’
•    Pareja de gallinas, salsa del cazador (Pascale Hecquet) 6’22’’
•    Leo creciente (Rubén Mateo) 9’35’’
•    Los caracoles de José (Sophie Roze) 11’48’’

PROGRAMA 3 – Estat d’alerta (de 6 a 9 anys) – sense diàlegs
•    Friendsheep (Jaime Maestro) 7’5’’
•    Zepo (César Díaz Meléndez) 3’
•    La pelota (Katja Roberts) 11’
•    Onemotetime (José González, Tonet Calabuig, Elisa Martínez) 5’
•    El empleo (Santiago Bou Grasso) 6’30’’
•    Ejercicio (Raúl Pérez) 7’13’’
•    Violeta, la pescadora del mar negro (Marc Riba, Anna Solanas) 9’
•    El ataque de los robots de Nebulosa 5 (Chema García Ibarra) 6’20’’

I tu, ets de llapis o de meló?

com_ensenyar

Ensenyar no és tant donar respostes com ensenyar a fer-se preguntes. Siga com siga, a les properes Jornades d’estiu d’Akoe escola de mestres tindrem l’oportunitat de trobar algunes respostes, fer altres tantes preguntes i compartir unes dates per pensar com ha d’ensenyar ara l’escola. Per aprendre cal estimular el desig, el mos a la vida, l’apropiament de l’objecte i poder pensar-lo simbòlicament quan ens falta. Altre assumpte són les derives de caràcter i aquell que mossega perquè no pot sostenir-se en determinats contextos com un aula. Però també ací haurem d’introduir l’interrogant per pensar com els hem d’ensenyar, si més no per reaprendre a mossegar. Després del mos ja vindrà el relat, el traç, les hipòtesi, les preguntes intel·ligents, l’afecte… I com que triar no deixa de ser saber renunciar, ací va lo nostra pregunta intel·ligent:
tu ets de llapis o de meló?

Taller de Cine per venir

taller_accio_16

En el marc de les activitats Transforma de la Regidoria de Joventut, el col·lectiu Cine per venir proposa un taller pràctic orientat a qualsevol persona interessada en trobar-se amb altres des d’una perspectiva de col·laboració, discussió i intercanvi mutu. Consta de sessions pràctiques en què es desenvoluparan col·lectivament un o més documents fílmics relacionats amb el propi procés del taller, així com pràctiques de contextualització a partir de les referències audiovisuals de les pròpies persones participants. A la darrera d’aquestes sessions es presentarà l’obra o obres resultants a un públic més ampli. Durant el taller es visionaran els materials que es produisquen per tal de debatre.

L’activitat, amb 15 places, està adreçada a joves d’entre 18 i 35 anys i tindrà lloc esl dies 4, 5, 7, 8, 11, 12 i 15 de juliol de 2016 en horari de 17.00 a 20.00 h. El lloc de treball serà a les aules de l’edifici de Joventut, (C/ Campoamor, 91, 46022 València). El preu, 10 €, resulta més que accesible i ja es pot partir formalitzar la inscripció on-line.

http://www.juventud-valencia.es/guia-actividades.php?id=244

Els silencis mediàtics de 2015

silencis_15

En educació mediàtica com en altres contextos, sovint passa que més important que allò que es diu és allò que no es diu. Els oblits o els silencis no són casuals i ja ens va advertir Chomsky de les estratègies en la manipulació mediàtica. Per tant, si volem continuar en la tasca d’educar ciutadans crítics i amb interés per conéixer la realitat més enllà del que se’ns mostra, anirà bé tenir en compte aquesta proposta per a dimecres vinent.

L’anuari és un projecte de periodisme d’investigació que cada any treu a la llum temes que han estat silenciats als grans mitjans de comunicació, amb l’objectiu que arribin al coneixement de la societat. L’Anuari Mèdia.cat dels silencis mediàtics és un projecte inspirat amb la iniciativa nord-americana Project Censored que naix l’any 2010 amb la intenció de traure a la llum els temes que els mitjans de comunicació han passat per alt durant el darrer any. Al llarg dels cinc anys de vida del projecte, s’han publicat vora setanta reportatges d’investigació de temàtiques socials, econòmiques i polítiques de Catalunya, País Valencià i Illes Balears. Alguns dels temes publicats en les darreres edicions han tingut després un ressò mediàtic important, com és el cas Palma Arena, la vulneració de drets als CIE, la SICAV de la família Borbó o les xifres del frau fiscal. L’observatori crític dels mitjans Mèdia.cat treu a la llum, per sisè any consecutiu, 12 temes que, des del seu punt de vista, han silenciat els mitjans de comunicació tradicionals al llarg del 2015. El resultat d’aquest exercici és l’ Anuari Mèdia.cat.

Inscripció gratuïta mitjançant el formulari  https://goo.gl/Z8vt0W

Veure i escoltar a Gervasio Sánchez

gervasio_sanchez

Aquest curs que ja s’acosta al seu final, hem tingut més dificultat inclús per mantenir aquella funció nostra tan pràctica d’agenda d’esdeveniments d’interès, especialment d’aquells amb la possibilitat de ser gaudits per alumnat i professorat i els quals poden ser després ‘portats’ a l’aula. Així que en aquesta ocasió no hem volgut deixar prerdre el pols de l’actualitat i avisar de la conferència impartida pel fotògraf Gervasio Sánchez amb motiu de la mostra antològica que exposarà al Museu Valencià d’Etnologia. L’obra fotogràfica de Gervasio Sánchez —Premi Nacional de Fotografia 2009, atorgat pel Ministeri de Cultura— representa una llarga travessia per 25 anys d’obstinat treball en nombrosos escenaris bèl·lics i postbèl·lics d’Amèrica Llatina, Europa, Àsia i Àfrica; llocs que desvetlen la cruesa del nostre temps i en els quals perviuen, injustament oblidades, les víctimes de la barbàrie. Sense dubte una més que interessant, polièdirca en la seua lectura pedagògica i perquè la pugau enriquir vos deixem ací el text que la comissària ha publicat:

Gervasio és temperament i passió. Intenció i encoratjament, inconformisme i rebel·lia. Emoció i esquinçament. Al llarg de la seua trajectòria, la seua obra transcorre en la fusió d’estes pulsions per a oferir-nos, sense additius, l’extensa visió d’una geografia humana lacerada per la guerra, l’odi, la desolació i, fet i fet, oblidada en el seu sofriment. En el seu gran periple vital, Gervasio Sánchez ha sabut transcendir la marca de “reporter de guerra” cap a un triple repte professional. En primer lloc, ha reafirmat la seua nítida vocació i convicció de fotoperiodista independent. Després, ha incorporat als temes d’actualitat la construcció de projectes fotogràfics de llarg abast, més reflexius i minuciosos, que constitueixen un distintiu estratègic de la seua obra. I, finalment, ha contribuït al fet que la fotografia documental espanyola tinga un merescut reconeixement com a obra fotogràfica intrínseca, situada amb tot el dret en circuits i espais museístics.

Aquesta mostra antològica, organitzada amb motiu de la concessió del Premi Nacional de Fotografia 2009, atorgat pel Ministeri de Cultura, representa una llarga travessia per 25 anys d’obstinat treball en nombrosos escenaris bèl·lics i posbèl·lics d’Amèrica Llatina, Europa, Àsia i Àfrica; llocs que desvetlen la cruesa del nostre temps i en els quals langueixen, injustament oblidats, les víctimes de la barbàrie. L’obra fotogràfica de Gervasio constitueix, a dia de huí, un contundent llegat històric perquè en el futur no es puga dubtar del passat. Forjada amb infatigable coratge, se submergeix en realitats desoladores que molts preferirien ignorar. La seua fructífera producció suposa una innegable aportació a la fotografia de reportatge i constata com a través d’ella pot dignificar-se a les víctimes retratades amb una mirada particular que enalteix els millors valors del fotoperiodisme.

Sandra Balsells, comissària.

Sala Alfons el Magnánim. Museu Valencià d’Etnologia
Dimecres 8 de juny a les 19:00 h. | Entrada gratuïta

El Club Cinema Alzira clou temporada

davis_moreau

Així és, amb l’acostament del final de curs, s’acosta també el final d’altres iniciatives. El Club Cinema Alzira tancarà la temporada amb la següent programació.

Divendres 3 de juny
Projecció pel·lícula: La novia de Paula Ortiz. 2015. Adaptació lliure de l’obra teatral Bodas de sangre de Federico García Lorca. 20.00 i 23.00 h.

Divendres 10 de juny
20.00 h. – Projecció: Ascensor para el Cadalso (Louis Malle ’58) (BSO Miles Davis) a l’Auditori C.C.
22.00 h. – Àpat per la cloenda de la temporada 2015-16 de Jazz i Cinema al Claustre oferit pel Club de Cinema i Aljazzira Jazz Club
23.00 h. – Concert The Prototype (The Lou Bennett Song Book ) (Organ Jazz Trio) al Claustre C.C.

I si voleu continuar gaudint del jazz, no dubteu d’estar atents a la 18 Mostra de Jazz al Carrer organitzat per Aljazzira Jazz Club, amb una programació força interessant.