Blogexpo

Al voltant del treball de Marta Ortells ja n’hem parlat ací. De fet, Marta és de les persones que ha col·laborat amb nosaltres alguna vegada i continuem temptant-li perquè les seues aportacions sempre resulten enriquidores. Ara Marta llança una proposta fotogràfica que hem pensat paga la pena difondre. Es tracta de BLOGEXPO i en ella ens convida a enviar-li una foto del BLAU del nostre estiu d’ací al diumenge nit. Poseu el  nom i el títol (blau o el que vullgueu) a l’arxiu i d’aquesta menra tindrà el gust d’acollir al bloc a tot aquell que participe a la propera edició de BLOGEXPO. La publicació de les imatges tindrà lloc el proper dimarts 2 d’octubre.

Marta, nosaltres mirarem al nostre arxiu i no oblides que ací també tens un altre racó.
[va que queden pelats els apunts sense poder posar imatges]

Permís per parar

Així ha sigut, senzillament ens hem donat permís per parar una estona. S’ajunten diverses circunstàncies relatives al motor de publicació que n’és Jordi Orts, administrador del bloc. Les menys personals, que continuem amb un problema tècnic que ens impedeix pujar imatges al bloc i que hi ha altres tantes coses que atendre a nivell professional en un inici de curs sempre intens. D’altres més properes i ínitmies passen pel canvi de condició en que et situa la ja comentada paternitat. Dedicar-li temps a una criatura te’n lleva de dedicar-li-lo a l’altra. A més a més, no fem, o no faig, el pas definitiu cap a la consolidació d’un equip de redacció més o menys estable. Les col·laboacions externes de moment també es mantenen tímides i cert pudor ens invaeix a l’hora de convidar nous col·laborador*s sense molta cosa que oferir.

Però bé, ací està aquest apunt i sense aventurar-nos massa a pensar que tornem de ple, si volem recuperar el pols de la nostra particular actualitat i especialment el contacte amb persones com Pilar. Amb la posada en marxa a l’octubre d’una nova edició del Cicle de Cinema en V.O. indagarem en la creació d’eixe equip amb alumnes i altres possibilitats necessiten un poc més de temps per agafar forma.

Ja veieu que aquesta apunt no porta imatge. Pot ser seguirem així uns dies fins donar trobar alguna eixida a la que sembla una incompatibilitat entre el sistema operatiu que fem servir i la versió de wordpress instal·lada al servidor d’escolagavina; actualitzar-la no n’és tan senzill.

Televisió amb fronteres imposades

Ahir, 11 de setembre, PP i UPyD tombaren amb els seus vots al parlament espanyol la ILP Televisió sense fronteres que, entre d’altres, havia de permetre que els valencians poguérem tornar a veure amb total normalitat TV3. La Iniciativa Legislativa Popular havia sigut formulada per Acció Cultural del País Valencià i havia aconseguit la seua tramitació gràcies a les més de 650.000 signatures de ciutadans i ciutadanes farts de la manipulació mediàtica i de les agressions a la llengua i al país. Per tombar-la, l’excusa ramplera al segle XXI ha sigut una vegada més les dificultats tècniques, argumentació sostinguda amb cinisme absolut i manca total de voluntat política. Des d’ACPV es pregunten ‘No són conscients que negar el reconeixement de la diversitat lingüística i cultural de l’estat no la farà desaparèixer, sinó que, al contrari, augmentarà el sentiment de distanciament respecte a un estat en el qual cada dia ens sentim menys representats i respectats?’ La notícia obviament ha sigut silenciada als mitjans estatals i nosaltres volem aportar la nostra acció a construir noves alternatives, altres narratives. Fem audiovisual, en valencià i cada nou curs és un nou repte. Seguim!

L’educació prohibida

Molt possiblement ja el coneixeu perquè ha circulat activament per la xarxa, però volíem afegir-nos a la demanda que en fan els i les creadores de difondre el document per tal de continuar alimentant el debat pedagògic sobre l’escola, tan necessari en aquestos temps.

Com expliquen al web creac ad-hoc, L’Educació Prohibida és una pel·lícula documental que es proposa qüestionar les lògiques de l’escolarització moderna i la forma d’entendre l’educació, visibilitzant experiències educatives diferents, no convencionals que plantegen la necessitat d’un nou paradigma educatiu. El projecte ha estat realitzat per joves que van partir des de la visió dels qui aprenen i es van embarcar en una investigació que cobreix 8 països realitzant entrevistes a més de 90 educadors de propostes educatives alternatives. La pel·lícula va ser finançada col·lectivament gràcies a centenars de coproductors i té llicències lliures que permeten i encoratgen la seua còpia i reproducció. L’Educació Prohibida es proposa alimentar i disparar un debat reflexió social sobre les bases que sostenen l’escola, promovent el desenvolupament d’una educació integral centrada en l’amor, el respecte, la llibertat i l’aprenentatge.

La pel·lícula es va estrenar el passat i ja es pot gaudir amb llicències lliures. Bon inici de curs a tots els i les alumnes i mestres d’infantil i primària!

http://www.educacionprohibida.com

IV Nit de les Cooperatives Valencianes d’Ensenyament

Efectivament reprenem el fil on el vàrem déixar. I és que una de les activitats de pes amb la qual tancàvem el curs passat va ser la IV Nit de les Cooperatives Valencianes d’Ensenyament. Organitzada aquest curs per escolagavina va ser l’ocasió per fer la cobertura mediàtica en forma de vídeo amb un objectiu principal: mostrar quin és el gran potencial del cooperativisme a l’ensenyament. Especialment com a forma d’organització econòmica i pedagògica, amb una clara funció pública, de valor i subversiva, en un temps hiper d’especulació, balafiament, irresponsabilitat… Des d’UCEV també s’ha editat altre vídeo que mostra més moments del conjunt d’activitats (tallers, conferència, sopar, ball, encontres…) que tingueren lloc en aquesta nit ben especial per al cooperativisme i l’educació. El vídeo el podeu veure ací.

Comencem un nou curs

Caram, sembla que fos ahir mateix que pujàvem l’apunt anterior i ves per on ja estem de nou ací. Com esteu? L’estiu sempre està bé, no? Per part de 400 colps la desconnexió a l’agost ha sigut total, bona senyal! Ara reengeguem la maquinària, saludem i demà reprendrem el fil allà on el vàrem deixar, amb noves creaciones i noves idees per a un nou curs. Benvinguts i benvingudes!

[mirem ja de solventar el problema de pujar imatges]