Tanquem per vacances; bon estiu!

Des de fa un temps i amb l’actualització de l’equip informàtic amb el qual treballem tenim un problema: no podem carregar noves imatges. Si vos fixeu, apunts enrere hem salvat la situació fent-ne servir de velles (la de l’eacn de colors o aquesta mateix) o hem inserit vídeos. Ja mirem per solucionar-ho però sembla que no serà senzill. Tot indica a que tenim instal·lada una versió de wordpress que esdevé antiga i actualitzar-la passa per una instal·lació completa i complexa al servidor de l’escola. Així que donada aquesta dificultat tècnica i les dates en les quals ens trobem hem decidit baixar la persiana, fer vacances que ja toca.

És moment doncs de desconnectar. L’altre dia sentíem a Dolors Reig en una conferència dir que moments com aquest de positiva hiperconnectivitat calia també ensenyar-nos, i per extensió a l’alumnat, a desconnectar. Ja aprofitem pels nostres #volers d’estiu, especialment el visionat de pel·lícules que teníem pendents. Però també la lectura, la mar, els passejos, els amics i les escapades seran bona manera de gaudir el periode estival. I de segur que així, brollaran de manera espontània noves idees que ens faran tornar amb entusiasme, al setembre, per poder compartir-les amb tot*s vosaltres. Que passeu molt bon estiu!

eacn | estiu 12

En breu vos contarem la 19a edició de l’eacn · escola d’activitats culturals a la naturalesa d’escolagavina; serà el moment del resum i les paraules. Hui vos deixem una selecció d’imatges que parlen per si mateix. Per qüestions tècniques falten les de l’excursió del riu que sempre posen el punt final i que mostren el caràcter d’aventura que té en si tota la proposta.

19a edició de l’eacn

Del 9 al 14 serem a la 19a edició de l’eacn · escola d’activitats culturals a la naturalesa d’escolagavina. Periòdicament i després de cada edició, siga d’hivern o d’estiu, hem contat què és l’eacn i quines són les propostes que venim treballant amb l’alumnat de secundària que hi participa. Així que ara no antinciparem res més; simplement dir que és una eacn carregada de sorpreses i de segur que d’emocions. eacn, motor i acció!

—————— TORNAREM A PUBLICAR EL DILLUNS 15 DE JULIOL ——————

Futur, poesia, democràcia, economia i sostenibilitat

Aquest apunt el dediquem a Albert Dasí, amic i director d’escolagavina. Albert, ja ho tenim, aconseguit; hem lograt reduir sense perdre massa qualitat i per tal de poder veure-la en web aquesta peça de 25 minuts i 5 gigues de pes. Una emoció més afegida a totes les que ens ha aportat aquest treball i en sí tot el que sigué la setmana temàtica de l’escola. Per aquells que no ho sabeu, el vídeo “Futur, poesia, democràcia, economia i sostenibilitat” era la cristalització en vídeo del treball al voltant dels cinc conceptes plantejats a l’inici de curs i que han vertebrat altres propostes com el calendari de l’escola. Amb un format és cert que ja conegut però a la vegada fresc, senzill i directe, preguntàrem a un grapat nombrós d’alumnes de pràcticament tot els cursos de l’escola que entenien per cadascú d’ells. Un recorregut espotani que situà el públic espectador davant la capacitat d’elaboració dels termes en funció de l’edat, dels més menuts als més grans. Un treball que ha eliminat molt poc del material gravat a peu de micro i en poc de temps però que dóna bona mida dels recursos de l’alumnat per respondre, expressar, pensar, inventar, reproduir, esperar… La peça no té més secret però ja guarda una gran valor testimonial d’una proposta, uns dies, tantes persones. De segur que Albert ho contaria millor. Perquè pocs com ell poden fer que aquella proposta amb títol aparentment altisonant o pretenciós baixés al terra de les aules per implicar i entusiasmar a tants alumnes a pensar, interpretar, dibuixar, raonar, remesclar, crear… al voltant de cinc temes que hui més que mai necessiten ser explicats doncs sense ells, l’escola mateix no s’entén. I ara, amb aquest aconseguiment tècnic, s’obrin més camins. Seguim!

Mengem S.A.

Ja ens trobem capficats en la preparació del que serà la 19a edició de l’eacn · escola d’activitats culturals a la naturalesa d’escolagavina. Hem contat en anteriors ocasions que un dels nostres objectius és posar en contacte els i les alumnes participants amb professionals de l’audiovisual o d’altres joves que estan encentant línies de treball alternatives o més experimentals i sempre d’interés. Ja tenim confirmada una col·laboració que serà sorpresa i que tindrà el seu pes pel protagonisme al curt que pretenem rodar; ja vos contarem.

D’altra banda estem en contacte amb el col·lectiu Melderomer perquè vinguen a contar-nos la seua experiència i el magnífic treball que estan desenvolupant especialment a la xarxa. Nosaltres no ens cansem de posar-los en valor cada vegada que tenim ocasió doncs considerem el projecte, els seus plantejament i les seues maneres tot un model per al nostre alumnat. Precisament ara, juntament amb la col·laboració de l’Àrea de Promoció i Normalització Lingüística de la Universitat Politècnica de València, acaben de produir el seu primer documental, Mengem S.A.

Mengem S.A. parla sobre la situació de l’agricultura al País Valencià i les possibles alternatives a l’actual sistema agroalimentari. S’hi entrevisten activistes, llauradors i organitzacions que treballen des de fa anys per promoure l’agricultura ecològica i la sobirania alimentària, entre ells Esther Vivas, Enric Navarro, la Unió de Llauradors, Aigua Clara, etc. Tot açò amb la història dels horts urbans de Benimaclet com a fil conductor del documental. Al finals de juny es va presentar públicament a Gandia i al llarg de l’estiu es farà arreu del País Valencià. A la xarxa ja és disponible el tràiler que podeu veure ací.

43+47=0

Disortidament al País Valencià l’inici de juliol quedarà marcat ja per sempre per la tragèdia. Des d’aquest cap de setmana es cremen de manera devastadora comarques centrals i demà mateix es celebrarà el 6é aniversari de l’accident de metro de la línia 1, el més greu d’Europa. Per commemorar aquells fets, l’Associació de Víctimes del Metro del 3 de juliol va preparar un flashmob, juntament amb la Fundació Valencianista i Demòcrata, enregistrat a la mateixa línia del metro on es va produir l’accident. L’acció consistia en què familiars i amics de les víctimes van enregistrar un concert a l’interior dels vagons i en la parada de Joaquín Sorolla-Jesús -en l’últim revolt prèvi a l’estació es va produir l’accident-. Nosaltres posem la mirada especialment en el vídeo que a més de servir per convocar als actes de l’aniversari de l’accident, demà 3 de juliol, posa de manifest que és una excel·lent eina de subversió contra precisament les estratègies de manipulació mediàtica i els intents dels nostres governants per silenciar la disònancia, més quan el patiment fa pensar.

No deixeu de veure el tractament d’impacte al web dels i les companyes de melderomer amb un recorregut audiovisual i d’emocions http://linia1.melderomer.tv/