sexualitat

Aquest passat diumenge el reportatge central del setmanal d’El País tenia per titular Sexe en l’ESO. Una de les possibles conclusions és que tot i que s’estan produint canvis considerables en les conductes dels adolescents, encara és necessari fer una tasca en el desmuntatge d’estereotips i prejudicis que continuen imperant i condicionant les relacions dels més joves. És per això que volem destacar a 400 colps una iniciativa com la del Servei de Sexologia d’Arrasate, Gipuzkoa, que brinda l’oportunitat per traslladar i reflectir la diversitat de les sexualitats mitjançant l’audiovisual. L’Arraseteko Sexologia Zerbitzuko desitja reivindicar i socialitzar les diferents formes d’ésser home o dona i per això planteja un concurs de curtmetratges on la temàtica és la sexualitat, un sols tema amb infinitud de variants. A més introdueix una novetat respecte a anteriors edicions com és Sexmugi, apartat per a mini-curtmetratges gravats amb mòbil i amb una durada màxima de 60 segons. Es podran enviar per mail a: sexologiazerbitzua@arrasate-mondragon.net

Els premis són interessants i l’estiu és un bon moment per escriure, rodar i passar-ho bé.

http://www.sexologiazerbitzua.com/sexmetraia/castellano/sarrera.htm

houyhnhnms.tv

“El futur de la televisió està en internet i serà comunitari i interactiu”, segons el creador d’aquest projecte Joan Jiménez. houyhnhnms és una comunitat de videocreadors i espectadors d’art audiovisual en format televisió on els usuaris proporcionen i decideixen la programació a través de les seues votacions. Des de febrer i fins setembre està en marxa el seu primer Challenge amb el títol inspire the world, it can be changed. Els canals són Challenge, Films, Short Films, Micromovies, Animotion, Videoart, Music Videos, Artvertising i Artventure. A més aquesta plataforma convida a formar un moviment social a través de la seua comunitat. Nosaltres també: 400 colps!

http://www.houyhnhnms.tv/

Contra l’analfabetisme mediàtic

A Catalunya ho tenen molt clar i des de ja fa un temps són nombroses les associacions i iniciatives que promouen i donen impuls a l’educació en comunicació en el sentit més ample del terme. És el cas de La Xarxa d’Educació en Comunicació. Si bé és cert que per allà van més avançats en l’abordatge de les anomenades competències bàsiques en el camp audiovisual, La Xarxa encara assenyala la situació d’inoperància en què els actuals currículums d’ensenyament deixen l’alumnat davant els mitjans de comunicació audiovisuals, respecte a la capacitat de comprensió, l’anàlisi crítica dels continguts i la producció amb els llenguatges audiovisuals. El passat mes de febrer celebraren assamblea i definiren el marc d’actuació d’aquesta plataforma cívica als propers anys. A poc a poc anirem donant a conéixer altres col·lectius que fan una tasca ben valuosa en el terreny de l’educació audiovisual en tots els nivells. Mentres podeu visitar:

http://www.laxarxa.info/

http://laxarxa.wordpress.com/

Vancouver Film School

Ens capbussem en la Vancouver Film School a través del tub. La VFS és l’escola d’arts escèniques més gran del Canadà. Diversos programes d’ensenyament aborden àmbits com l’actuació per a cinema i televisió, el maquillatge, l’escriptura de guions, l’animació,… És evident la distància no sols en quilòmetres sinó també en recursos. Però va bé fer una ullada a la seua pàgina en You-Tube on exposen una gran quantitat de treballs que ens permeten comprovar que es fa en esferes més elevades de l’educació audiovisual.

http://es.youtube.com/user/VancouverFilmSchool

http://www.vfs.com/

Tornem

Ja estem de nou ací. Hem tornat de Praga amb ganes de reprendre amb força l’activitat a 400 colps. Praga és una ciutat increïble. Donat que va pertànyer a l’extint bloc soviètic, els contrastos no escapen a la vista. L’evolució és evident i el luxe i el consumisme (ens han contat que de vegades desaforat) fan acte de presència als carrers de la ciutat. Afortunadament també la cultura i els aires de modernitat. Nosaltres ens quedem, entre el Trabant 601 i el Mercedes-McLaren 722, amb la riquesa visual que sempre provoca el contrast. Mentres intentem tirar endavant la nostra revolució particular: 400 colps!

ATENCIÓ! parem una setmana

Admin estarà fora una setmana. En aquesta ocasió es tracta del viatge final de curs de 4t d’ESO. Anem a Praga i tornem dissabte vinent. Així que una mica de paciència i dilluns vinent tornarem amb més notícies. Ja sabeu que en poc de temps tenim dues cites importants per l’audiovisual escolar com són Foroimatge i Cinema Jove. Fins dilluns doncs, 400colps!

one second video festival (II)

El One Second Video Festival ha entrat en la seua fase final. És el moment que aquells participants que han sigut seleccionats entren en un curiós sistema de votació amb el qual també poden obtenir un premi econòmic si encerten el video guanyador que serà determinat finalment per un jurat. Mentres podeu veure tots els videos seleccionats, una mostra de micropropostes que demostren que amb una mica d’imaginació es poden contar coses inclús en un segon. Com a mostra NO, un video de Lucia d’escolagavina i la seua amiga Ana, alumnes que han donat el pas de plasmar en píxels la seua creativitat.

Per vore tots els videos seleccionats: http://www.respeto-total.com/tosvf/all.php

foroimatge

Foroimatge és un lloc d’encontre del professorat i l’alumnat que utilitza els mitjans audiovisuals i les noves tecnologies en la seua pràctica educativa. Foroimatge és una iniciativa de l’Institut José Mª Parra d’Alzira que compta amb una llarga trajectòria en la producció audiovisual. El departament d’audiovisuals del Centre, coordinat pel professor Bernardo Arocas, s’encarrega de l’organització de l’Encontre, que reuneix al llarg de tres dies (3, 4 i 5 de juny) l’alumnat dels centres, principalment de la Ribera, perquè presenten les seues produccions audiovisuals i vegen les produccions dels altres centres.

Foroimatge és una gran oportunitat per trobar-nos, per compartir, per reflexionar sobre l’audiovisual escolar, per generar idees i pot ser també sinèrgies. 400 colps hi serà, pensem que tu no t’ho pots perdre. Foroimatge!

http://www.foroimatge.com/

las dos vidas de andrés rabadán

Teníem l’oportunitat i volíem aprofitar-la. L’oportunitat era poder visitar el rodatge de Las dos vidas de Andrés Rabadán que el director català Ventura Durall acaba de finalitzar baix la producció de Nanouk Films. La idea a més, era poder portar-nos una entrevista en exclussiva per a 400 colps amb el novel director en la qual puguera adreçar-se especialment a l’alumnat de secundària interessat en el món del cinema per donar-los alguns consells i indicacions. Però arribàrem en el moment en el qual es rodava possiblement la seqüència amb més tensió dramàtica de la pel·li. A més la dificultat d’un espai de rodatge molt reduït estava complicant la composició del pla i el temps començava a passar sense que es puguera rodar. El tall per dinar programat a les tres s’allargava fins quasi dues hores més tard, circunstància que ens va fer desistir del nostre propòsit. No hi ha com viure un rodatge de prop per entendre la mecànica del cinema, del treball en equip, dels temps morts, de l’ofici, de les tensions, i també de la seua màgia. Des de 400 colps seguirem per intentar apropar-vos-la i a Ventura Durall li desitgem molta sort.

tornem dilluns, bon pont.