reporters del planeta Terra

Paco Raga d’Escola Gavina ens fa arribar la informació sobre aquesta proposta:

El concurs “Reporter@s del Planeta Terra” et convida a tu i als teus/es companys/es d’ESO o Batxillerat que prengues fotografies o graves un vídeo i faces un reportatge sobre la zona del Planeta en la qual vius. T’animem que et convertisques amb el teu grup en un equip de periodistes ambientals, treballant per al Planeta Terra. El plaç finalitza el 15 de maig però pot ser puga haver-hi grups llançats que s’atrevisquen a plasmar en píxels idees treballades ja a l’aula. Per què no interdisciplinareïtat? Per què no alumnes de plàstica i visual treballant amb alumnes de geologia? Per què no altres narratives?

L’any 2008 és l’any del planeta Terra i junt amb la celebració els científics pretenen acostar les Ciències de la Terra a la ciutadania i donar a conéixer el compromís de la ciència amb la sostenibilitat del Planeta.

.

http://www.planetatierra.fecyt.es/

.

DiBa

Després del post anterior on la proposta era apropar-se i gaudir amb tranquilitat la mirada de Marín, canviem radicalment de terç. DiBa Express t’ofereix la possibilitat de participar en una experiència cinematogràfica digital intensa i immediata: fes servir la teua càmera, selecciona els teus col·laboradors i planteja, filma i edita un curtmetratge de no més de tres minuts en un temps rècord de tres dies a partir d’una paraula clau. Un cap de setmana de cinema a Barcelona per posar a prova el teu ingeni i gaudir de la festa digital que DiBa et posa a l’abast i pot ser aconseguir suculents premis. Som conscients que no és un festival a l’abast de nosaltres, especialment del nostre alumnat. Per altra banda, tot i oferir propostes formatives ben interessants dins el festival, aquest queda un poc lluny de la nostra realitat educativa quotidiana. Però no per això volem deixar de donar a conéixer iniciatives que poden ser generadores d’idees, motivadores per posar en marxa altres més properes a la nostra realitat i que ens ajuden a explorar els nostres límits creatius. És curiós veure el resultat d’edicions anteriors; curtmetratges ben diferents creats a partir d’una paraula que ha d’actuar com a leiv-motive. Feu-li una ullada a la secció.

Web del festival: http://www.dibafestival.com/index.php?lang=cat

Per veure els curtmetratges d’edicions anteriors (a mi m’ha despertat més d’un somriure Bucle de Natàlia Regàs): http://www.dibaexpress.com/player/veure.htm

emocionant

És senzillament el primer apel·latiu que des de 400 colps li posem a l’exposició que recull, a l’IVAM de València i fins el 29 de juny, 250 meravelloses fotografies de Luis Ramón Marín (Madrid, 1884-1944). Qui signava les seues obres com Marín, va ser un dels primers fotògrafs en eixir de l’estudi per recòrrer carrers i succesos amb la seua càmera. Les seues fotografies reflexen la vitalitat i el dinamisme amb els quals va viure i entendre la seua professió. A mode d’ull públic i junt amb altres fotògrafs de la seua generació van construir l’ofici de reporter gràfic a base d’intuïció, sensibilitat i treball. El seu arxiu de prop de 18.000 imatges malgrat que va romandre en l’oblit, va ser conservat gràcies a la seua família i conforma un cos documental excepcional on es barreja fotografia social, industrial, urbanística i arquitectònica.

Mestres i alumnes, no pergau l’ocasió de veure tan emocionant exposició.

http://www.fundacion.telefonica.com/arte_tecno/marin/index.html

polifoto

Ja estem pensant en la posada en marxa d’alguna nova secció a 400 colps. Al mateix temps i mentres continuem a l’espera de rebre notícies sobre activitats que s’estiguen desenvolupant als diferents centres, anem informant d’aquelles iniciatives que puguen ser d’interés per al nostre alumnat. Aquest és el cas dels concursos i especialment aquells adreçats a joves. Com polifoto, el concurs de Fotografia Digital de Ciència i Tecnologia Jove de la Universitat Politècnica de València.

Dirigit a: alumnes de 4t de l’ESO, 1r de batxillerat i cicles formatius de grau superior de la Comunitat Valenciana.
Tècnica: fotografia digital, en blanc i negre o color, amb retocs o sense (inclòs el fotomuntatge)
Temàtica: 3 categories: ciència, tècnica i medi ambient.
Termini d’enviament d’originals: del 14 d’abril al 14 de maig de 2008.
Premis: ordinador portàtil per a les tres millors obres (una per cada categoria) i un altre més per a la foto més votada pel públic.

http://www.upv.es/polifoto/index-va.html

no more wars

I és que per un missatge tan contundent segurament no cal més temps. no more wars és el microcurt que presenta a l’OSVF Paco Raga , professor de secundària d’escolagavina, corresponsable de l’eacn [escola d'activitats culturals a la naturalesa] del mateix centre i director del seu Taller de Teatre Total on ha desenvolupat un bon nombre d’obres, sovint arriscades i originals, sempre de qualitat.

Més propostes? Fins l’1 de maig vos podeu animar. no more wars, more video!

http://es.youtube.com/user/400colps

benvinguts, IES Faustí Barberà

Donem la benvinguda amb entusiasme a l’IES Doctor Faustí Barberá d’Alaquàs. Aquest institut té una llarga tradició en l’elaboració d’audiovisuals i altres obres artístiques com peces teatrals. Per tot això conta amb tallers específics per la producció i realització de videos, coordinats de manera excel·lent per Pilar Alfonso i amb els quals han arribat a obtenir importants reconeixements. És el cas d’El primer pas o La pregunta curtmetratges amb els quals han guanyat el premi de la Conselleria per a la Convivència Escolar o OFF peça que també ha obtingut premis en diversos festivals. La imatge pertany a Sense Títol 2, el curtmetratge que presentaren al darrer festival Inquiet. Així doncs, convidem els seus alumnes a fer-nos arribar notícies, comentaris, imatges, que puguen ser d’utilitat perquè altres alumnes d’altres centres puguen conéixer de primera ma que es fa al Dr. Faustí Barberà. Benvinguts!

en un segon

A escolagavina la idea de presentar curtmetratges a l’OSVF està calant entre alguns alumnes i mestres. El fet que els videos hagen de durar només un segon ens ha despertat interrogants i ens ha fet reflexionar sobre qüestions tals com el sentit que puga tenir aquesta proposta o quins poden ser els límits del llenguatge audiovisual. Val dir que ha generat moviment i d’entrada paga la pena simplement com a pràctica que ha mogut a generar idees i a crear. Hi ha idees bones que només han de ser plasmades en píxels i presentades al festival. Per a mostra un botó: aiguaisol és el que presenta Jordi Orts. Anirem afegint els videos que ens arriben al canal 400colps a you-tube. Recordeu que el plaç acaba l’1 de maig. Animeu-vos!

> Per fer-nos arribar els vostres videos: 400colps@escolagavina.com

osvf

L’aparició d’internet i de diferents suports ha suposat un canvi considerable en certs paràmtres del llenguatge audiovisual. Sumits en la cultura de la satisfacció inmediata i a velocitats que convertiran la banda ampla en una carretera secundària, assistim a la prolifereció de festivals que aposten pels micrometratges com a forma expressiva, explorant límits fins fa ben poc insospitables. Aquest és el cas de l’OSVF. A la seua web diuen que és el festival de video més menut del món. I segurament és cert doncs els videos a concurs només han de durar 1 segon (sí, sí, 1″). És una iniciativa que enguany queda enmarcada en la programació de DIGITALMEDIA 1.0. iniciativa organitzada per LA NAU – Universitat de València.

A 400 colps pensem que podem promoure la participació del nostre alumnat. Estaria bé que després puguérem centralitzar des d’ací els videos presentats des de centres escolars (via you-tube) per poder visionar-los i comentar-los. Ahí queda la proposta. El plaç per participar-hi pujant els vostres videos és fins l’1 de maig. admin ja ha presentat un video titulat aiguaisol. Animeu-vos!

puntualitzacions

1. Encara estem amb una plantilla que pot ser no siga la definitiva. Ens agrada el format però presenta una pega: no podem substituir el text de la capçalera per una imatge (com aquesta), el que li resta atractiu visual a la pàgina.

2. Hem subsanat un error inicial per als usuaris i és que no es podien fer comentaris si no estaves enregistrat. Ara els comentaris ja són públics i per tant qualsevol pot comentar els post i deixar les seues impressions (en Leave a comment).

3. Hem comprovat que la visualització de la pàgina resulta diferent segons el navegador a utilitzar. Amb explorer la columna de la dreta cau fins el final de la pàgina per baix. Així doncs, recomanem l’us de firefox o safari.

Seguim.

Cicle S0N1V1S10

S0N1V1S10 és un projecte que tracta d’aprofundir en el personatge del videojockey, peça cada vegada més rellevant en l’actual música electrònica, experimental, pop o alternativa. En aquest cicle es poden visionar exclusius sets audiovisuals, el leitmotiv dels quals és posar la música a disposició d’imatges que mesclades en directe converteixen aquestes obres audiovisuals en un “tot sensorial”. El cicle és en marxa des de l’any passat i resulta interessant apropar-s’hi per vore que hi ha altres maneres audiovisuals de contar. Aquest divendres serà el torn d’Àlex Marco VJ & Marc Duffer Visual Sound (Method)

Centre octubre | 18.04.08 | 20.00 h. | entrada gratuïta

Next Page →