De major vull ser com…

Anem una mica amb temps just si la vostra intenció fóra presentar alguna peça. Però ni que siga també per agendar la proposta i contribuir a visibilitzar iniciatives com aquesta que, fem vàlida la redundància, permeten visibilitzar, encara!, el treball de dones en àmbits on el vel masclista encara és present.

La Fundació FISABIO i Les Naus (és que això del sempitern Las Naves mos falca) organitzen la IV edició de el concurs de vídeos De major vull ser com… adreçat a les generacions de joves estudiants del nostre territori. La realització d’aquestes peces audiovisuals els ha de permetre investigar i identificar referents de dones o col·lectius de dones en disciplines científiques, tecnològiques i innovadores. Amb les seues propostes, els / les joves podran fer visible l’impacte que el patriarcat ha produït en la vida i la trajectòria professional d’aquestes dones dedicades a la ciència.

Modalitats de premis
Modalitat 1. Premi a l’Millor Guió
- Categoria ESO i Cicle Bàsic d’FP
- Categoria Batxillerat i Cicle Mitjà i Superior de FP

Modalitat 2. Premi a la Millor Producció Audiovisual
- Categoria ESO i Cicle Bàsic d’FP
- Categoria Batxillerat i Cicle Mitjà i Superior de FP

Modalitat 3. Premi a l’Vídeo més Innovador en la Selecció de l’Personatge o Col·lectiu
- Categoria ESO i Cicle Bàsic d’FP
- Categoria Batxillerat i Cicle Mitjà i Superior de FP

Modalitat 4. Premi de l’Públic a l’Millor Video
- Categoria ESO i Cicle Bàsic d’FP
- Categoria Batxillerat i Cicle Mitjà i Superior de FP

En cadascuna de les categories de les quatre modalitats d’aquesta edició de lliuraran 2.000 €. D’aquest import, 1.000 € es destinaran a la compra de material científic i/o tecnològic per part de centre educatiu a què pertanyin els membres de el vídeo premiat pel jurat. Els 1.000 € restants seran per als i les joves que han participat en l’elaboració dels vídeos guanyadors i que també es destinaran a la compra de material tecnològic o educatiu.

de-major

Com participar en el concurs?
Una vegada realitzat el vídeo – que ha de complir uns requisits de qualitat indicats en les bases de l’concurs -es pujarà a l’servidor
- Per poder pujar-lo a la plataforma utilitza la contrasenya Demajor4
- El nom de l’arxiu ha de coincidir amb el nom de el vídeo
A més, és molt important emplenar degudament la Fitxa de sol·licitud de participació i la fitxa de confidencialitat.

Webinars
Com a novetat, aquest any Les Naus i FISABIO ofereixen un cicle de webinars educatives per ajudar a l’alumnat a abordar la temàtica proposada en el concurs i la seva plasmació en format audiovisual. Les sessions, titulades Realització audiovisual: com fer un bon curtmetratge / micro-documental, inventores i científiques. Saltant barreres i Fugint de el masclisme en la ciència quotidiana, estaran disponibles al canal de YouTube de les dues entitats a partir de l’10 de novembre.

Davant qualsevol dubte contacta amb comunicacion_fisabio@gva.es
Bloc del concurs

Bases dels Tirant Avant Escolars 2020

tirant-avant-escolars-header

Mmmmm… vinga vinga, que perdíem una mica de comba. És normal, l’experiència bloc sabem que és exigent, que demana ritme de publicació, constància. Així que tornem amb un altre referent, altra proposta que històricament ens ha comboiat a aquells que fem audiovisual a les escoles i instituts. Són els Tirant Avant de l’audiovisual valencià en la seua modalitat Escolars, el festival de produccions audiovisuals realitzades als centres valencians de tots els nivells educatius. Suposem que tornarem a portar ací la reflexió que en anteriors cursos hem fet sobre la diversificació de festivals al nostre territori i el solapament que suposa. Ara de moment vos dexiem les bases d’aquesta edició 2020 i vos encoratgem a que, si teniu producció presentable, no deixeu de participar-hi.

_

L’Agència d’Informació, Formació i Foment de l’Audiovisual (l’AIFFA) convoca el FESTIVAL TIRANT AVANT ESCOLARS 2020 d’acord amb les bases seguents:

1.- Podran participar-hi produccions audiovisuals realitzades durant els darrers anys als centres d’educació Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat, Especial, Cicles Formatius, Formació de Persones Adultes o alumnat universitari, sempre que no hagen estat presentades en edicions anteriors1.

2.- Les produccions poden ser de qualsevol gènere i durada: ficció, documental, animació, videoclip, videolit, videocreació, produccions de doblatge, booktràilers…, tant realitzades sobre continguts curriculars com extracurriculars, i en qualsevol de les llengües utilitzades als centres educatius.

3.- També podran participar-hi podcasts de ràdio realitzats pels centres educatius de qualsevol nivell.

4.- Les produccions participants en aquest Festival es presentaran en arxius electrònics, independentment del format en què hagen estat realitzades, a través d’Internet, via WeTransfer a l’adreça tirantavant@gmail.com.

5.- S’estableixen tres categories generals:

5.1.- Produccions audiovisuals realitzades per alumnes d’Educació Infantil, Educació Primària o Educació Especial.
5.2.- Produccions audiovisuals realitzades per alumnes d’Educació Secundària, Cicles Formatius, Batxillerat, Formació de Persones Adultes i Universitats.
5.3.- Podcasts de ràdio de qualsevol nivell educatiu.

6.- L’alumnat haurà d’haver participat en tants dels processos de la producció com siga possible, ben entès que, en tractar-se de produccions d’àmbit educatiu, la mediació i la direcció del professorat ha d’estar inevitablement present.

7.- La formalització de la inscripció constarà de:

Inscripció electrònica al formulari

L’enviament de l’obra audiovisual o el podcast de ràdio haurà de fer-se en arxius digitals estàndards: .mp4 per a vídeos o .mp.3 o .wav per a àudios.
I material gràfic: almenys una fotografia de l’obra audiovisual o el logo del podcast de ràdio en format .jpg.

8.- Tot aquest material haurà d’enviar-se per correu electrònic o altres mitjans en línia abans de les24 hores del 10 de desembre de 2020 a la seguent adreça: tirantavant@gmail.com (Contacte per Whatsapp al: 608582137).

9.- Un jurat format per professionals de l’educació, de la comunicació i de l’audiovisual atorgarà un Premi TIRANT AVANT ESCOLARS per cada categoria i podrà atorgar igualment altres premis i/o mencions especials en cadascuna de les categories a concurs en funció de les obres presentades.

10.- Igualment s’atorgaran dos PREMIS DEL PÚBLIC, un de vídeo i un altre d’àudio. La forma de participar-hi serà a través del canal de YouTube del Festival o al seu canal d’IVOOX, on podran visionar-se o escoltar-se totes les obres a concurs, i es publicarà a les xarxes socials de l’AIFFA i del Festival TIRANT AVANT ESCOLARS 2020.

11.- Hi haurà premis consistents en Talleres de Doblatge o de Ràdio per a les produccions guanyadores de cada categoria, patrocinats per DUB&GROW i TIRANT DE VEU, a realitzar en cadascun dels centres guanyadors, de manera presencial a les aules o en línia.

12.- Així mateix, s’establixen tres premis especials: PREMI ESPECIAL TIRANT AVANT IGUALTAT, PREMI ESPECIAL TIRANT AVANT INTEGRACIÓ i PREMI ESPECIAL

TIRANT AVANT NO DISCRIMACIÓ, a aquelles produccions que proposen continguts d’igualtat de gènere, d’integració social i de no discriminació.

13.- El lliurament dels guardons s’anunciarà la setmana del 15 de desembre de 2020.

14.- L’organització del Festival TIRANT AVANT ESCOLARS 2020 es reserva el dret de poder difondre les produccions presentades a concurs entre els centres escolars d’arreu del país a través de la Xarxa Audiovisual Valenciana (Contacte per Whatsapp al: 608582137 o al tirantavant@gmail.com), amb l’autorització corresponent de les persones responsables, en sessions adreçades especialment al públic escolar i també al públic en general.

15.- Donat que les produccions se situen dins de l’àmbit educatiu dels centres docents, la persona autoritzant de la seua presentació serà (o haurà d’haver estat) professorat del centre de l’alumnat que realitze i/o protagonitze cada producció. Per tant, seran aquestes les persones responsables d’obtindre i de custodiar totes les autoritzacions legals pertinents per part de qui ostente la pàtria potestat de l’alumnat participant menor d’edat, així com de les dades personals subministrades a les inscripcions i als títols de crèdit de les respectives produccions.

16.- La participació al Festival TIRANT AVANT ESCOLARS 2020 pressuposa la total acceptació d’aquestes bases.

17.- La interpretació del Reglament serà competència exclusiva de l’organització del Festival.

FESTIVAL TIRANT AVANT ESCOLARS 2020 – L’AIFFA
Carrer de Benicarló, 37-A-3r 9a
46020 – VALÈNCIA
telf. 608 582 137

Biografia de lectura en vídeo

El Consell Escolar de la Comunitat Valenciana en col·laboració amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua convoca la 2a Campanya de promoció de la lectura en valencià, anomenada enguany Biografia de Lectura en Vídeo. Un concurs dirigit, d’una banda, a l’alumnat i als docents d’Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i cicles formatius de grau mitjà dels centres educatius valencians i, d’altra, a les famílies i els agents socials que promouen la lectura dins el seu àmbit d’actuació.

Una biografia lectora personal o d’equip és un relat de la relació que una persona o un grup tenen amb la lectura en qualsevol format, amb els llibres i les pràctiques lectores. En general s’hi pot contar quins són els llibres favorits, quines són les persones que us van posar en contacte amb la lectura, quins són els llocs web que consulteu per saber què llegir i on deixeu comentaris, en quins formats llegiu (paper, digital, llibre electrònic, etc.), amb qui compartiu les lectures i com ho feu, quins són els llocs preferits per llegir… Com a ensenyants, relateu les pràctiques docents de foment lector i d’educació literària. Com a família relateu les lectures fetes a la llar, a les vacances i les activitats d’animació lectora en què participeu. Com a agents socials relateu les activitats d’orientació i els projectes duts a terme a les biblioteques, les llibreries o els clubs de lectura.

Tan prompte com doneu el vistiplau al vídeo, pugeu-lo al compte de YouTube si teniu 14 anys o més. Si no els teniu acomplits, pugeu-lo al compte d’una persona adulta, familiar, docent o agent social. En fer-ho, empleneu les dades que es demanen en el formulari en línia per participar al concurs, entre les quals heu d’indicar l’enllaç URL on es troba hostatjat el vídeo perquè el jurat el puga descarregar i valorar.

La inscripció, el termini de la qual finalitza el 31 de març de 2018, es realitza en la pàgina web del Consell Escolar valencià en Mestre a Casa: http://mestreacasa.gva.es/web/consellescolar/biolectura.Ací trobareu també informació més detallada sobre el procés. De manera optativa podeu divulgar el vostre treball per Twitter o Instagram usant l’etiqueta #biolectura.

Vídeopèsols

Aquest certamen audiovisual està emmarcat en la 23a Pesolada a Caldes d’Estrac , amb la qual es convoca a creadors i creadores perquè realitzen obres en vídeo que tinguen com a element comú el pèsol i, al mateix temps, s’inspiren en la població i l’entorn de Caldes d’Estrac. Des de l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament es vol continuar potenciant la visibilitat de la Pesolada , fer poble i donar-lo a conèixer, i promoure la interrelació de la gastronomia amb la creativitat audiovisual.

El concurs no està delimitat a cap àmbit territorial i, atenció, estableix una categoria per als joves talents, creadors i creadores de l’audiovisual, d’edats compreses entre els 14 als 17 anys, totes dues incloses, Premi Jove Pèsol de la floreta amb un regal valorat en 150 €. També hi ha la categoria general per creadors a partir de 18 anys, Premi General Pesolada, amb 750 € de premi i un premi del públic on no podran ser gaurdonades les obres guanyadores de les dues categories anteriors. Això sí, si voleu participar haureu d’afanyar perquè el termini de presentació finalitza el 21 de febrer de 2017.

De nou doncs la possibilitat de treballar sota un encàrreg determinat pot esdevindre una proposta suggerent per incoporar-lo al treball amb l’alumnat. O no penseu que els pèsols poden donar joc?

https://videopesols.cat/

Bases i novetats de Quartmetratges 2016

quartmetratges_16

Un any més tornen a la càrrega amb una nova edició dels dos concursos que donen forma a Quartmetratges, un festival de curts que tracta de reivindicar el talent dels creadors valencians i acostar les seues obres al públic. Aquest any celebren el XXXIII Concurs de Curtmetratges i el XXVIII Concurs de Guions per a curts, mantenint tant els premis como les seccions d’anys passats. Ara bé, en el seu afany de continuar millorant, enguany compten amb novetats.

Nou premi al curt revelació: Fa tres anys varen reforçar l’aposta pel cinema en valencià creant un premi dedicat especialment als curtmetratges en la nostra llengua, i enguany ofereixen amb un nou Premi al Curt Revelació, que complementa el palmarès.

Ampliació de la durada màxima: Enguany a més han ampliat de 25 a 30 la durada màxima dels curtmetratges participants. L’organització ha estat un temps reflexionant respecte aquest canvi, i finalment ha decidit acollir-se al criteri marcat per l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques en les bases de participació dels Premis Goya. I  és que no volen que cap curt valencià es quede fóra de Quartmetratges per uns minuts de diferència.

Revisió de les bases i la fitxa d’inscripció: Han aprofitat per a revisar a fons el text tant de les bases com de la fitxa d’inscripció. L’objectiu ha estat aclarir al màxim les condicions de participació, i simplificar el procés. La fitxa d’inscripció ha patit una forta revisió i una reducció significativa. No obstant això, continua sent molt important adjuntar tota la documentació sol·licitada. Podeu consultar detaladament les bases al següent enllaç:

BASES 2016

Pel que fa al termini de presentació d’obres disposeu fins el 17 de juny a fer-los arribar els vostres curtmetratges i guions. Ah, i no deixeu de seguir-los en els perfils de Facebook i Twitter des dels quals ens aniran donant puntual informació del festival.

Curtmetratges per la diversitat

 rainbow_flag

La Delegació de Joventut, Esports i Igualtat de la Diputació de València, juntament amb l’Associació per la Coeducació, tenen el plaer d’invitar-nos a la projecció i posterior debat dels curtmetratges guanyadors del I Certamen de Curtmetratges per la Diversitat 2016. A l’acte assistiran Isabel García Sánchez, diputada delegada de Joventut, Esports i Igualtat; Paqui Méndez, directora del certamen i presidenta de l’Associació per la Coeducació; els directors dels curts seleccionats i un representant de Lambda, com a entitat col·laboradora.

El certamen pretén revitalitzar la noció de gènere com un concepte dinàmic i evolucionat que conduisca a superar la identificació de rols socialment construïts, potenciant nous enfocaments sobre la pluralitat de les identitats que caracteritzen les persones que composen la societat. En definitiva, aquest certamen tracta de promoure un teixit participatiu i solidari en defensa de la igualtat i la diversitat com a manifestació del valor de la integració social i la funció comunitària, que constitueixen un dels eixos que han de ser fonamentals en les polítiques d’igualtat de qualsevol corporació.

L’acte tindrà lloc al MuVIM (Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat) el dimarts 24 de maig de 2016, a les 19:00 hores.

cinemawildandfree, també concurs d’instagram

cinemawildandfree_instagram

Cinema Wild &Free és un programa audiovisual dirigit a joves de 14 a 25 anys basat en el concepte d’alfabetització mediàtica, que se celebrarà en el Centre Cultural Les Naus de València del 27 al 30 d’abril de 2016. Al voltant d’aquest programa i per enriquir-lo es presenta el concurs wild&free films amb la I Edició de Cinema, Wild&Free. 
Podeu participar presentant els vostres mini-films Wild&free en Instagram representant la temàtica de les pel·lícules presentades en la programació. Setmana a setmana vos anirem dient els temes a tractar i els tres vídeos de 15 segons amb més “like” es portaran una càmera esportiva Qumox!!!
Animeu-vos a participar.
 Les bases de participació són molt senzilles:

1) Participació
Poden participar en el concurs joves d’entre 14 i 25 anys de qualsevol nacionalitat amb inquietuds creatives relacionades amb el món audiovisual.
Només has de pujar el teu curt a Instagram etiquetant a #cinemawild&free i aconseguir el nombre més gran de “like” possible… a per ells! 
El termini comença l’1 de Febrer i finalitza el diumenge 24 d’Abril 2016.

2) Característiques dels treballs a concurs
Han de tindre una durada màxima de 15 segons (el màxim admés en Instagram)
. Han de ser inèdits i originals i tindre un títol associat a una de les 6 pel·lícules que presenten en la programació de Cinema wild&free.
 No s’acceptaran vídeos amb imatges que siguen violentes, denigrants, vexatòries o insultants, o que per qualsevol motiu no inherent a la narració, puguen ser de mal gust. L’organització del certamen es reserva el dret a no incorporar al mateix aquells curtmetratges que puguen atemptar contra els drets humans. Cada autor pot presentar tants curtmetratges com vulga. L’autor o autors són els únics responsables de la pel·lícula i de tot el que en ella s’incloga, tant les entitats organitzadores com les col·laboradores declinen tota responsabilitat legal sobre el seu contingut.
 Els actors participants no poden ser professionals.

3) Publicitat dels curtmetratges rebuts
Per a tots els mini-films de W&F, els organitzadors podran publicitar (totalment o parcialment) els mini-films rebuts en qualsevol mitjà de comunicació / xarxa social que creguen convenient.
 L’anterior implica la cessió dels drets del mini-film a Loopita Cultura (organitzadora de Cinema Wild&Free). En cap cas, la difusió es farà amb fins comercials. L’organització del certamen es reserva el dret a mantindre en la seua pàgina web el temps que considere oportú.

4) Criteris de valoració
Guanyaran el concurs els tres mini-films amb més “like” en Instagram.
L’organització es reserva el dret d’admissió i de premiar d’aquells minifilm que incomplisquen la normativa cívica exposada en paràgraf anterior.

5) Guanyadors del certamen
Els noms dels premiats es farà públic en Instagram la mateixa setmana del 25 d’abril.
 El premi consistix en una Càmera Full HD Qumox per a cada un dels tres vídeos més votats.
 Els treballs guanyadors es projectaran en l’entrega dels premis el dissabte 30 abril de 2016 en Las Naves, així com es penjaràn en la web i xarxes socials de les entitats organitzadores. L’assistència dels guanyadors del premi és obligatòria. La comunicació dels premis es realitzarà a través del mateix Instagram. En el cas d’avís a les persones guanyadores i que tarden més de 24 hores a posar-se en contacte amb l’organització, el premi passarà automàticament al següent amb més “like”, i així successivament.

La participació en el concurs suposa l’acceptació d’estes bases.
cinemawildandfree.com

Videopèsols

Via twitter els companys de Teleduca ens han fet arribar aquesta proposta ben particular i gustosa. Es tracta de Videopèsols, el certamen audiovisual emmarcat en la 22a Pesolada a Caldes d’Estrac (edició 2016), amb la qual es pretén convocar a creadors i creadores, amb premi específic per a joves d’entre 14 i 18 anys, perquè realitzen obres en vídeo que tinguen com a element comú el pèsol i, al mateix temps s’inspiren en la població i l’entorn de Caldes d’Estrac. Cada participant, sense delimitació territorial podrà presentar un màxim de tres vídeos. La inscripció és gratuïta i el termini de presentació finalitzarà el 21 de febrer de 2016. La presentació dels treballs es farà de forma telemàtica a través del formulari específic que esta disponible en el web de la Mostra. Els arxius de les creacions audiovisuals s’han de fer arribar via Wetransfer, Dropbox o similar al correu electrònic videopesols@gmail.com. Si esteu interessats en participar llegiu les bases completes al web.

Tot i la distància i la singularitat de la proposta, ens ha fet il·lusió que comptàrem amb nosaltres per la difusió de la mostra. Així que no podíem més que correspondre amb la publicació de la mateixa i comprovar que efectivament l’audiovisual marida bé amb àmbits tan variats com l’educació o la gastronomia.

http://www.videopesols.cat

Il·luminant la curiositat

Menys mal que a força d’haver  aconseguit un bon posicionament en el nostre àmbit, hi ha qui ens ajuda a seguir actius. En aquesta ocasió ens escriuen des de l’ICFO · Institut de Ciències Fotòniques de Barcelona (gràcies Sofia) per donar-nos a conèixer un concurs audiovisual que pot ser del nostre interès: Illuminating Curiosity, organitzat pel propi ICFO amb la finalitat de crear una trobada divertida i creativa entre la societat i les ciències fotòniques.

A principis d’octubre varen llançar la 2a edició d’Illuminating Curiosity, un concurs audiovisual que exposa curiositats sobre la llum omnipresents a la nostra vida quotidiana i que convida a qualsevol persona amb esperit curiós i creatiu a buscar respostes a aquestes qüestions, explicant-les a través d’un vídeo creatiu, entenedor i original. En aquesta ocasió, els grans instigadors d’aquestes curiositats són el metge i investigador Dr. Bonaventura Clotet, el meteoròleg Tomàs Molina, els músics Els Catarres, la il·lustradora Pilarín Bayés, els actors Miki Esparbé i Paula Vélez i el xef Ferran Adrià. Ells són els protagonistes que presenten les seues curiositats sobre la llum a través d’anècdotes o reflexions personals, convidant-nos a respondre-les de la manera més curiosa, original, creativa, innovadora i divertida possible (fent servir l’audiovisual com l’eina de comunicació).

Fins el 7 d’abril hi haurà temps per enviar-nos els vídeos participants. L’idioma pot ser el català, el castellà o l’anglès, indistintament. S’han establert diverses categories i premis (i comptem en tenir més novetats interessants per als participants al llarg d’aquest període). Tota la informació sobre la segona edició del concurs està disponible a la pàgina web de Illuminating Curiosity  i les últimes novetats també poden ser seguides a través del compte de twitter @iLlumCuriosity

No dubteu també vosaltres en donar a conéixer aquesta iniciativa que fomenta la participació dels grups escolars. És l’excusa perfecta per obrir l’aula a la ciència i a l’audiovisual d’una manera original amb un nou viatge de preguntes, recerca, curiositats, creativitat, diversió i descobriment!

III Concurs audiovisual Benimaclet Imaginacció

imaginaccio_15

Atenció a un concurs audiovisual que en la seua tercera edició torna a convocar a joves de diverses edats i amplia el termini de presentació d’obres fins el 15 de novembre. L’Associació Juvenil de Veïns i Veïnes de Benimaclet convoca el present concurs dins del marc del projecte Benimaclet Imaginacció. Projecte audiovisual per a la integració, subvencionat per la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de València a través de les subvencions atorgades en la Taula de Solidaritat del barri de Benimaclet, en la qual s’integra aquest projecte.

La finalitat d’aquest concurs és la creació d’una obra audiovisual original realitzada amb els mitjans propis del participant (càmera de vídeo, de fotos, telèfon mòbil…) i de qualsevol gènere (curmetratge, videoclip, documental…). Un dels objectius principals del projecte en el qual s’integra aquest concurs és d’aconseguir una major implicació dels participants en la vida, en les activitats i en les localitzacions del barri de Benimaclet. Per tant, encara que la temàtica serà lliure, totes les peces presentades al concurs hauran de respectar una premissa: l’aparició del barri de Benimaclet. Amb detall, els requisits de les peces audiovisuals són: en tots els vídeos apareixerà de manera obligatoria, bé siga en forma d’escenaris, bé com a component d’arguments, o en qualsevol altra referència, el barri de Benimaclet. La durada dels vídeos no superarà els 10 minuts (en el cas de tenir títols de crèdit, aquests s’inclouran dins dels 10 minuts). Es podran presentar en qualsevol idioma; si els diàlegs o textos escrits aparegueren en una llengua diferent del valencià o del castellà, haurien d’anar acompanyats de subtítols en alguna d’aquestes dues llengües. La proposta ha de ser original i no pot haver sigut guanyadora en edicions anteriors del concurs.

Els premis seran: Primer premi: 400 euros – Segon premi: 300 euros – Tercer premi: 200 euros – Premi participants entre 12-17 anys: 100 euros – Premi participants menor de 12 anys: 50 euros

Info · Bases · Fitxa d’inscripció
https://www.facebook.com/events/188496211483134/

Next Page →